Alsidigt 2021-program i Hygge- og Kulturklubben

Onsdag 6. januar 2021 kl. 09:11

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Alsidigt 2021-program i Hygge- og Kulturklubben
Charlotte Emmery i nærkontakt med mandlig gæst ved et tidligere besøg i Hygge- og Kulturklubben

Alsidigt 2021-program i Hygge- og Kulturklubben
Ahmad Mahmoud skulle have indledt Hygge- og Kulturklubbens forårssæson - men nu kommer han til efteråret
Faxe: I disse corona-tider kan man aldrig vide hvad der sker, men man kan jo håbe på bedre tider. Det gør man også i Hygge- og Kulturklubben i Faxe, så derfor er der tilrettelagt et spændende forårsprogram.


- Vi havde håbet, at starte normalt op igen med vores program i Æblehaven onsdag den 13. januar kl. 13 hvor vi skulle hilse det nye år velkommen med et foredrag med Ahmad Mahmoud med fortællinger om ghettoen fra sin bog „Sort land”, fortæller formanden Hanne Petersen.

Men sådan skulle det ikke gå. landet er lukket ned, men Hanne Petersen, fortæller at foredraget med Ahmad Mahmoud gennemføres til efteråret - og mon ikke der til en tid er kommet styr på corona?

„Sort land” er et kig ind gennem tillukkede og friturefedtede persienner til en indvandrerghetto i Danmark - et parallelsamfund hvor egne love og regler hersker.
Ahmad Mahmoud er vokset op i Askerød som den næstyngste i en søskendeflok på syv. Han giver et rystende billede af ghettolivet, hvor vold er daglig kost på lige fod med de arabiske retter der tilberedes af kvinderne 24/7 så de kan stå klar til familiens patriark.

Indvandrerghettoen med dens mange børn, koranskoler, bander, arrangerede ægteskaber og folk på overførselsindkomst har sin helt egen kultur, som ingen ønsker at ændre: slet ikke dem der lever i den.

Ahmad har selv brudt et socialt mønster, og „Sort land” er hans opråb til andre om at følge hans eksempel - ikke mindst indvandre kvinderne, så deres børn kan få samme chance som han. Ahmad har taget en uddannelse som maskinmester.

Flere foredrag, sang og biografture

Foråret byder på meget mere. Man kan se frem til flere foredrag bl.a. et med Margrethe Groes der fortæller fra sin bog „Nu forstår jeg hvorfor”.

Senere kommer Per Hammerich og tar „Hatten af for livet” Der kommer også et festligt gensyn med Charlotte Emmery der vil underholde med et Syngepigeshows.
Det sidste foredrag i rækken er Jan Borre med et sangforedrag om Kim Larsen.
Hygge og Kulturklubben har fire biografforestillinger i Biografen Kanten hvor den første film vises den 20 januar - det er „Lille sommerfugl”

- Vi byder også på en bustur til Politihistorisk Museum samt Glyptoteket. En forårsfest med mad, musik samt lotteri og med underholdning af Fione Femtetten, fortæller Hanne Petersen.

Tur til Nordjylland

Hygge- og Kulturklubben byder også på en rejse til Nordjylland fra den 17. til 20 maj. Turen koster 3.695 kr. ved 54 personer.

Forårssæsonen sluttes af med en tur til en forestilling i Nykøbing F. Revyen tirsdag den 8. juni.

Vil du vide mere om Hygge- og Kulturklubben så kig på hjemmesiden hyk.dk eller kontakt formand Hanne Petersen, også gerne med tilmelding til foredragene på tlf. 5671 4399 eller 2227 9214 eller hannefrida@dukamail.dk

- Hold jer underrettet i pressen angående coronarestriktionerne og om hvornår de ophæver forsamlingsforbuddet. Og så længe der er coronarestriktioner, serveres der ikke kaffe/kage. I Æblehaven men der kan købes øl/vand og snackposer, slutter Hanne Petersen.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Generalforsamling og indslag om Coast Sarfari
- Kom med til en gudstjeneste - helt ude i skoven
- Skal du ikke have et hold med i Stafet for Livet?
- Vellykket håndboldskole
- Populær lokalbetjent stopper i Faxe Kommune
- Se de smukke fotografier fra bogen „Tågen Letter”
- Verdensmål Udvalget kommer med anbefalinger
- Simon fra Haslev er udtaget til landsholdet
- Torvedag i Haslev på lørdag
- Faxe Tennisklub i fem finaler
- Grafik af Torben Søborg på Haslev Bibliotek
- Rivierafesten blev en stor succes
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst