Julen i Haslev og Freerslev kirker

Onsdag 16. december 2020 kl. 09:33

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Julen i Haslev og Freerslev kirker
Erik Graversen har taget dette smukke billede af Haslev Kirke

Det har været et højst usædvanligt år, og mon ikke også denne jul vil gå over i historien som noget helt specielt.

- Der er dog lidt, der står fast: Det bliver jul, og vi fejrer fredens og glædens fest. Det har vi måske mere behov for, end vi har haft længe. Og det står også fast, at der er gudstjenester i kirkerne, naturligvis med de nødvendige forholdsregler. For begge kirker gælder, at der ikke er pladsbestilling, fortæller sognepræst Ole Bjerglund Thomsen.

Freerslev
Freerslev Kirke vil i år helt usædvanligt have tre gudstjenester den 24., både kl. 10.30, 13.30 og 15.00. Freerslev kan byde på landsbykirkens charme, som den ligger der på sin bakketop i landskabet.

- Freerslev sogn er ikke stort, så der bliver også plads til kirkegængere fra omegnen, når vi har tre gudstjenester, siger menighedsrådsformand Jens Juul som en invitation til borger i Haslev og andre sogne.

Præsterne opfordrer også til, at man lægger vejen forbi Freerslev Kirke og prøver f.eks. den nye formiddagsgudstjeneste.

Haslev
I Haslev Kirke er der dobbelt op på familiegudstjenesten, så der er både kl. 10.00 og 11.15.

- Vi står klar med en kort børnevenlig gudstjeneste her om formiddagen, mens de yngste stadig har energi, siger sognepræst Marie Rørbæk.

Eftermiddagen byder på tre gudstjenester i Haslev, kl. 12.30, 13.45 og 15.00.
- I år bliver gudstjenesterne lidt kortere, da vi skal have tid til at regulere færdslen coronaforsvarligt, fortæller sognepræst Ole Bjerglund Thomsen. Han tilføjer:

- Vi skaber i år mange ekstra pladser med god afstand ved at tilbyde deltagelse i gudstjeneste via højtaler i og storskærm inde i kirkehusets sale. Så hvis du ankommer og ikke år plads i selve kirken, kan du få del i stemningen ved at sidde i kirkehuset. Det blev afprøvet til årets konfirmationer og fungerer til stor tilfredsstillelse.

Streaming
Skulle du høre til dem, der ikke går ud i denne tid, eller skulle du gå forgæves til gudstjenesten, fordi der allerede er fyldt, så er der den særlige mulighed at se gudstjenesten kl. 13.45 online derhjemme, da den transmitteres direkte. Du kan finde adgangen på Haslev Kirkes Facebookside og hjemmeside.

Midnat
Endelig er der den meget stemningsfulde midtnatsgudstjeneste kl. 23.00.
- Der er noget smukt og intenst ved at møde i den stille julenat til gudstjeneste med mange stearinlys, fortæller Marie Rørbæk, der i år er præst ved den sene julegudstjeneste. I år medvirker Sigrid Svendsen som sanger, og Arne Andreasen sidder ved flyglet.

Julen begynder først d. 24.!
Julegudstjeneste er ikke kun den 24. december, men det er bare startskuddet. Derefter følger først den 25. hvor der er juledagsgudstjeneste kl. 10.30 i Haslev, og senere på dagen musikgudstjeneste kl. 16.00 i Freerslev.

2. Juledag er der gudstjeneste kl. 10.30 i Haslev, ligesom julesøndag. Og netop den 27. december er særlig ved at der er mulighed for at indsende ønsker om, hvad der skal synges. Ønskerne skal være kirken i hænde den 22. december.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Generalforsamling og indslag om Coast Sarfari
- Kom med til en gudstjeneste - helt ude i skoven
- Skal du ikke have et hold med i Stafet for Livet?
- Vellykket håndboldskole
- Populær lokalbetjent stopper i Faxe Kommune
- Se de smukke fotografier fra bogen „Tågen Letter”
- Verdensmål Udvalget kommer med anbefalinger
- Simon fra Haslev er udtaget til landsholdet
- Torvedag i Haslev på lørdag
- Faxe Tennisklub i fem finaler
- Grafik af Torben Søborg på Haslev Bibliotek
- Rivierafesten blev en stor succes
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst