Stien på Klintevej bliver ikke nedlagt

Torsdag 10. december 2020 kl. 11:37

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Stien på Klintevej bliver ikke nedlagt
Faxe Ladeplads: Ejeren af Klintevej 31 i Faxe Ladeplads, har ansøgt kommunen om tilladelse til nedlæggelse af stien mellem Klintevej og flagstangen. Eller sti er måske ikke det rette ord, for der er faktisk tale om en 12 alen bred vej.

I 1908 købte den daværende ejer af nr. 31 et strandareal af Rosendal, og den gang blev der indskrevet i skødet, at den eksisterende vej, der har en bredde på 12 alen, skal være tilgængelig for offentligheden. Og sådan har det været lige siden.

Nu ønsker ejeren at rive et gammelt stråtækt bindingsværkshus ned, for at bygget et større og moderne hus på grunden, og i den forbindelse, søgte han kommunen om tilladelse til at nedlægge stien.

Men den tilladelse får han ikke. Formanden for Teknik- og miljøudvalget, Eli Jacobi Nielsen (DF) oplyser til Haslev-Faxe Posten, at kommunen har udfærdiget et udkast til afgørelse - og heri fremgår det at der ikke kan gives tilladelse til nedlæggelse af stien.

Udkastet er sendt i partshøring hos ansøgeren, der så har mulig for at gøre indsigelse, kommentere etc. Dette skal ske inden den 14. december. Herefter træffes den endelige afgørelse.

Efterfølgende kan afgørelsen indklages for Miljø- og Fødevareklagenævnet indenfor en periode på 4 uger. Det er både ansøgeren, offentlige instanser samt lokale foreninger og organisationer, som har væsentlig interesse i afgørelsen, der er klageberettigede.

Klagenævnet kan dog ikke omgøre kommunens beslutning. Nævnet kan sende sagen tilbage til kommunen til fornyet behandling, men kun hvis der er begået fejl i kommunens sagsbehandling.

Vildt mange høringssvar

Når kommunen har store sager i høring, f.eks. byplaner, kommer der måske 20, højest 25 høringssvar - men i sagen om Klintevej er det gået helt amok.

Inden tidsfristen udløb var der indkommet ikke mindre end 228 høringssvar, og de har alle handlet om at stien ikke må nedlægges.

- Det er helt vildt. Jeg har aldrig oplevet noget lignende, men det viser hvor vigtigt det er med adgang til naturen for alle mennesker. Noget jeg har kæmpet for i mange år, siger Eli Jacobi Nielsen, der tilføjer, at efter tidsfristen er der kommet endnu et høringssvar - og det var til fordel for nedlæggelse af stien.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sommersang på Møllegården vender tilbage
- Det drypper godt til træskulpturen
- Haslev Tennisklub melder om succes på Tennissportens Dag
- Familie og Samfund genåbner lige udenfor kommunegrænsen
- Nu er der isvogn ved Faxe Vandrerhjem
- Fællessang Karise - Maria B. Høyer synger for
- Paraplyen går rent...
- Roklubben Viking hejste standeren i stilhed
- Danmark Rundt i stedet for en cykeltur til Paris
- Fodhuset - ny klinik i Faxe Sundhedscenter
- Faxe Tennisklub fik flere nye medlemmer
- Grønt image blegner i Karise
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst