Trods corona: 2020 har været et godt år

Onsdag 16. december 2020 kl. 07:45

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Trods corona: 2020 har været et godt år
Ejendomsmægler Mads Werner beretter om et godt 2020. De seneste restriktioner får ingen indflydelse på boligsalget, vurderer han. PR foto

Faxe: 2020 har været præget af corona og mange virksomheder har haft det meget svært trods hjælpepakker og lignende.

En af de brancher, som har klaret sig godt igennem 2020 er boligmarkedet, og det gælder også i Faxe Kommune.

Ejendomsmægler Mads Werner, som er indehaver af Danbolig Faxe og daglig leder af Danbolig Stevns, kan se tilbage på et godt og travlt år.

- Der kom selvfølgelig et vakuum på cirka 10 dage, da statsministeren lukkede Danmark ned i marts, men så kom der virkelig godt gang i markedet igen. Vi har gennem året set stigende priser, fordi udbuddet på boliger er faldet. Vi oplever, at folk fra København og Nordsjælland har købt boliger i vores område, fordi man gerne ville ud, hvor der er højt til himlen. Både høje priser i København og Nordsjælland og corona-isolation har fået folk til at søge og købe boliger i vores område, fortæller Mads Werner.

- 50 procent af køberne kommer fra København og Nordsjælland, men attraktive priser i forhold til priserne i København og en god rente har også haft god indvirkning på salget i vores område. Vores butik er i vækst, og allerede for halvanden måned siden var vi over budget for hele året, tilføjer han.

Selvom Faxe Kommune er en af de 38 kommuner i Danmark, som nu er blevet lukket delvist ned af regeringen og sundhedsmyndighederne, forventer Mads Werner ikke, at det får konsekvenser på boligmarkedet her i området.

- Jeg tror ikke, at det får nogen indflydelse. Kunderne vil stadig gerne komme ud og se på boliger, og folk passer på hinanden, holder afstand og spritter af. Min egen teori er, at det er de unge mennesker under 25 år, som har lidt svært ved at indordne sig restriktionerne, og det er ikke dem, som køber boliger. Jeg tror faktisk, at den nye situation gør, at folk strammer op, og der er stadig stor efterspørgsel på boliger, fortæller Mads Werner.

- Selvom december, januar og februar normalt er lidt stille måneder i boligsalget, så tror jeg på, at priserne stadig vil gå lidt op. Vi kan se, at udbuddet af boliger på landsplan er faldet fra 60.000 boliger til salg tidligere på året til nu på næsten 44.000 boliger. Jeg er faktisk meget optimistisk i forhold til 2021, tilføjer han.

Det mindre udbud af boliger, har også gjort konkurrencen blandt de forskellige ejendomsmæglerkæder større.

- De boligsøgende i dag er meget velinformerede og ved godt, hvad de gerne vil have. Derfor gælder det om at have de rigtige boliger til salg. Vi skal stadig være realistiske i forhold til salgspriserne, men vi skal nok få boligerne solgt. Dette forventer jeg fortsætter i 2021, siger Mads Werner.

Selvom 2020 har været et travlt år, har det ikke været nødvendigt for Mads Werner at udvide staben i de to butikker, hvor der er fire ansatte.

- Corona-situationen har gjort, at der ikke har været så stort et behov for bemanding på kontoret. Folk har haft forståelse for, at vi har sat et skilt på døren, hvis der ikke har været åbent på kontoret. Vi har brugt tiden på at køre rundt og klaret tingene på en anden måde. Jeg vil dog ikke afvise, at vi i 2021 kommer til at kigge på bemandingen på kontoret, især i Stevns afdelingen. Alt i alt er jeg meget fortrøstningsfuld i forhold til 2021, siger han med optimisme i stemmen.

Af Peer Rasmussen

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Generalforsamling og indslag om Coast Sarfari
- Kom med til en gudstjeneste - helt ude i skoven
- Skal du ikke have et hold med i Stafet for Livet?
- Vellykket håndboldskole
- Populær lokalbetjent stopper i Faxe Kommune
- Se de smukke fotografier fra bogen „Tågen Letter”
- Verdensmål Udvalget kommer med anbefalinger
- Simon fra Haslev er udtaget til landsholdet
- Torvedag i Haslev på lørdag
- Faxe Tennisklub i fem finaler
- Grafik af Torben Søborg på Haslev Bibliotek
- Rivierafesten blev en stor succes
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst