Om planen for Faxe Ladeplads

Mandag 30. november 2020 kl. 15:19

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Om planen for Faxe Ladeplads
Indlæg af:
Hanne Løkke Winther
Frederiksvej 5a
Faxe Ladeplads


Den lille grusvej mellem Alfavej og Flagstangs-P-pladsen, „Klintestien” sikrer gennemgang fra bymidten til et af vore mest populære rekreative områder. Den er en grundlæggende del af hele det stisystem, som er under udvikling i Faxe Ladeplads.

„Tilgængelighed” er nøgleordet for moderne fritidsliv. Der skal være så få forhindringer som muligt for at alle kan færdes i skov og på strand. For folkesundheden er det vigtigt, at vi kan vælge hvor, hvor langt og hvor længe, vi vil gå.

Husejere, der ejer ejendomme med attraktiv beliggenhed, vil gerne have privilegierne for sig selv. Privilegier er penge værd. Så når en ejer henvender sig til kommunen for at få nedlagt en gammel sti foran sit hus - for at slippe for gennemgang, er det et spørgsmål om hævd. Er kravet rimeligt? Hvem andre end ejeren af huset kan have gavn af at nedlægge stien? Vil der komme penge i kommunekassen ved det? Vil borgernes talsmænd, kommunalpolitikerne, anbefale det?

Netop fordi det drejer sig om rettigheder for de få - på bekostning af goder for de mange, er det en oplagt sag for byrådet, og vi bør ikke være i tvivl om svaret.
For kommunen har afsat ressourcer, puljer med penge, for at vi kan komme med forslag til at forbedre vores by. De ønsker altså at sikre, at området udvikler sig i takt med tidens krav. (Jeg har i den forbindelse bidraget med at anbefale lukning for biltilkørslen til Minibyen ad Frederiksvej fra Hovedgaden). Så selvfølgelig burde ejerens ønske være afvist. Det er simpelthen ikke i overensstemmelse med områdets overordnede plan.

For en nybygning som erstatning for huset på Klintevej 31 kommer der yderligere det spørgsmål, om det gamle stråtækte hus ikke burde være bevaringsværdigt. En moderne stråtækt luksusvilla er helt ude af proportion med områdets stil og lokalplanen.

Det er tankevækkende, at spørgsmålet er kommet så langt, at det er sendt i høring. Hvis byrådets medlemmer er i tvivl, er det på tide vi vågner op. Vi har et demokratisk ansvar, især fordi Faxeområdet er ved at glide væk fra kommunens centrum. Så måske ved politikerne i byrådet ikke, at netop Klintevejsområdet er en perle, der sammen med turen på stranden udgør en fin lille turistattraktion.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- SF og V har planen klar til at redde Østbanen
- Håbet lever - om en håndværkerefterskole
- Årets ord...
- Kulturelt rejsebrev nr. 4
- Visdommens tempel
- Ikke vestlige indvandrere kostede Faxe Kommune 99 mio. i 2017
- MIT Spejl - DIT SPEJL
- Borgerrådgiver i Faxe Kommune
- Dansk Blindesamfund berørt af sparekniven
- Lukning af tre ungdomsklubber
- Ret til tidlig pension sikrer værdige seniorliv
- Om planen for Faxe Ladeplads
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst