Lokale socialdemokrater til møde med ministeren

Mandag 30. november 2020 kl. 11:56

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Lokale socialdemokrater til møde med ministeren
Lokale socialdemokrater mødtes med trafikminister Benny Engelbercht. Foto: Claus Bech
Faxe og Stevns: Der har mandag den 23. november været afholdt socialdemokratisk „topmøde” omkring Østbanen, Haslev Station og nordvendte motorvejsramper.

Socialdemokratiets borgmesterkandidater i Stevns og Faxe kommuner, samt regionsrådskandidat Steen S. Hansen og fhv. borgmester i Faxe Kommune, Knud Erik Hansen, har sammen med folketingsmedlem Tanja Larsson afholdt møde med transportminister Benny Engelbrecht vedrørende Østbanen og andre infrastrukturprojekter.

Transportministeren var grundigt inde i de problemstillinger, der knytter sig til den kollektive transport og infrastrukturen i vores kommuner, oplyser de lokale deltagere.

I forhold til problematikken vedrørende Østbanen, hvor der er et presserende behov for nye skinner, men mangel på finansiering, gjorde ministeren opmærksom på muligheder for alternative finansieringsmodeller. Disse forslag fra ministeren vil gruppen bringe videre i en dialog med Region Sjælland.

- Der var konstruktive tilkendegivelser om at styrke sammenhængen i vores område på flere af projekterne. For eksempel i forhold til problematikkerne om manglende dobbeltspor på en del af strækningen mellem Køge Station og spordelingen før Køge Nord samt behovet for en ekstra perron på Køge Station.
To problematikker, der ved den rigtige løsning, kan medføre betydelige forbedringer af den samlede rejsetid fra Faxe og Stevns, siger borgmesterkandidat i Stevns, Henning Urban Dam.

- Vi fik også ministerens anerkendelse af, at det er vigtigt at de to kommuner inddrages i kommende infrastrukturprojekter, og det glæder mig meget. Det ser vi meget frem til, siger Steen S. Hansen, regionsrådskandidat og byrådsmedlem i Stevns Kommune.

Ud over spørgsmålet om Østbanen, var også forholdene på Haslev Station og nordvendte ramper ved Ulse blandt de emner, der blev berørt på mødet.

Knud Erik Hansen (fhv. borgmester i Faxe Kommune) påpeger især, at det er positivt at ministeren var meget opmærksom på problemerne på Haslev Station, både hvad angår forlængelse af perroner og sikring af overgangene, og at ministeren sagde at det er med i Transportministeriets videre arbejde.

Også borgmesterkandidat i Faxe Kommune, Christina Birkemose, oplevede en lydhør minister, især hvad angår nordvendte ramper ved Ulse (afkørsel 36). Her gjorde transportministeren opmærksom på, at han har kendskab til de lokale forhold og bemærkede, at han selv tit har savnet nordvendte ramper.

Også Tanja Larsson (MF, Soc.dem.) glæder sig over transportministerens melding om offentlig infrastruktur i Stevns og Faxe kommuner:

-Som nyudvnævnt boligordfører er jeg rigtig glad for ministerens meldinger og tilgang. Forbedret infrastruktur vil styrke bosætningen i vores område.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sommersang på Møllegården vender tilbage
- Det drypper godt til træskulpturen
- Haslev Tennisklub melder om succes på Tennissportens Dag
- Familie og Samfund genåbner lige udenfor kommunegrænsen
- Nu er der isvogn ved Faxe Vandrerhjem
- Fællessang Karise - Maria B. Høyer synger for
- Paraplyen går rent...
- Roklubben Viking hejste standeren i stilhed
- Danmark Rundt i stedet for en cykeltur til Paris
- Fodhuset - ny klinik i Faxe Sundhedscenter
- Faxe Tennisklub fik flere nye medlemmer
- Grønt image blegner i Karise
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst