Så fik museet et navn: Kulturmuseum Øst

Onsdag 2. december 2020 kl. 13:13

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Så fik museet et navn: Kulturmuseum Øst
Peter Gravlund Nielsen og Berit Stage foran Kulturmuseum Øst

Så fik museet et navn: Kulturmuseum Øst
Kulturmuseums Øst’s logo
På Østsjællands Museum er de glade. Rigtigt glade. Museets bygninger på Rådhusvej i Faxe har endelig fået et navn.

- Vi har længe savnet et navn til vores kulturhistoriske del af museet, siger museumsdirektør Peter Gravlund Nielsen, og fortsætter:

- Her har vi fokus på det museumsfolk kalder nyere tids kulturhistorie. Det er historien fra år 1660 op til i dag og dermed historien om det samfund vi lever i nu og her. Det er både spændende og relevant.

Museet har nu fået et navn, der fortæller hvad museet indeholder og som ligger godt på linje med museets to andre afdelinger: Geomuseum Faxe og Koldkrigsmuseum Stevnsfort.

I august 2019 blev bygningerne på Rådhusvej 2 i Faxe indviet af borgmestrene Annette Mortensen fra Stevns Kommune og Ole Vive fra Faxe Kommune. På adressen ligger både Østsjællands Museums hovedadministration og museets kulturhistoriske udstillinger.

Bygningerne er det tidligere rådhus, men der manglede et navn til denne nye del af museet. Efter cirka et år i tænkeboks har museet nu barslet med det nye navn: Kulturmuseum Øst.

- Museets udstillinger i Faxe omfatter historien i hele museets ansvarsområde - både Stevns Kommune og Faxe Kommune. Her vil vi skabe udstillinger, der fortæller om både Faxe og Stevns kommuners historie. I samlingerne i museets magasiner ligger alle vores genstande, fra begge kommuner, forklarer museumsinspektør Berit Stage.

Kulturmuseum Øst er aktuelle med udstillingen „Krigen og Klimakrisen”, der handler om besættelsestiden i vores del af Danmark og om hvordan man i hverdagen fandt erstatninger for de mangler krigen medførte.

Samtidig trækker Kulturmuseum Østi tråde til en række andre kriser, for eksempel klimakrisen og Covid19, og hvordan det får os til at reagere.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Plejepersonale hjælper til
- Jørgen Zangenberg har taget årets romotionsfoto
- Ny erhvervsrådgiver i Møns Bank
- B&W i Haslev er stadig i Tornerosesøvn...
- Byggeri af fjernvarmeværk i Haslev er sat i stå
- Ole Nielsen fra Dansk Outlet søger medejer i Haslev
- Bestil en smuk buket og få den leveret på kirkegården
- Lokal udgiver bog
- Politiet: Pas på svindel-sms'er
- Patientbefordring - Region Sjælland
- Flyttede lige rundt om hjørnet
- Det gjorde ikke ondt eller noget
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst