Juletræet er på plads i Haslev

Fredag 20. november 2020 kl. 14:12

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Vivi Husum og Ole Lindberg glædede sig til, at træet blev fragtet fra Terslev til Haslev, så det kunne komme op på torvet. Foto: Peer Rasmussen

Haslev/Terslev: Et stort flot juletræ er rejst på torvet i Haslev.

Fredag formiddag den 20. november i pragtfuldt efterårsvejr, blev træet fældet i Vivi og Jan Husums have på Kværredevej 4, og det er Vivi Husums virksomhed, lysstøberiet Lyspunktet, som har doneret træet til Haslev Handelsstandsforening.

- Træet tager ret meget lys fra vores stue, og derfor ville vi gerne fælde det. Vores datter havde set, at der var en annonce, hvor man søgte efter et juletræ til torvet. Vores datter opfordrede os til at kontakte Haslev Handelsstandsforening, og nu har vi så besluttet at donere træet til byen. Træet har stået helt frit i haven og har fået lov til at vokse sig stort og flot, men nu fyldte det simpelthen for meget. Vi syntes, at det var synd bare at fælde det, og nu får det så nyt „liv” på torvet til glæde for byen. Jeg glæder mig til at komme op i byen og se, når der er kommet lys på træet, siger Vivi Husum med begejstring i stemmen.

- Det var et træ, min mor havde i en potte i stuen, og så satte hun det ud i haven. Dér har det så stået og passet sig selv og vokset sig stort og flot. Det er cirka 10 meter højt og omkring 10 år gammelt, tilføjer Jan Husum.

For Haslev Handelsstandsforening betyder sponsoreringen af træet en udgift mindre i år.

- Vores penge er jo ikke ubegrænset, og nu kan vi så bruge penge på andre aktiviteter, end et juletræ. Vi plejer at hente byens juletræ på Bregentved Gods, men nu sparer vi så den udgift i år. Juletræet kommer allerede op i dag fredag, og så bliver det pyntet i morgen, sagde Ole Lindberg, som repræsenterede Haslev Handelsstandsforening ved fældningen af juletræet.

Vivi Husums virksomhed Lyspunktet blev grundlagt i 1996 og blev etableret i et lille sommerhus, hvor pladsen hurtigt blev for trang.

I sommeren 1999 blev produktionen flyttet over i et nyt værksted med egen butik.
Som tiden gik og udviklingen fortsatte var pladsen endnu en gang for lille, og Lyspunktet måtte flytte igen.

I 2005 flyttede virksomheden til den nuværende adresse på en firelænget gård på Kværredevej 4, Terslev.

Her er der blevet god plads til produktionen og idéudviklingen. Samtidig er der en hyggelig gårdbutik i den gamle stald, hvor man udover egne stearinlys også sælger mange andre ting.

Lyspunktet sørger for at tilpasse sig kunderne og har mulighed for at lave de fleste ting på bestilling, eller mens kunden venter i butikken.

Lysene fremstilles som „et håndværk” og er i ren stearin, hvilket giver en meget god forbrænding, og en meget lang brændetid.

Af Peer Rasmussen

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sommersang på Møllegården vender tilbage
- Det drypper godt til træskulpturen
- Haslev Tennisklub melder om succes på Tennissportens Dag
- Familie og Samfund genåbner lige udenfor kommunegrænsen
- Nu er der isvogn ved Faxe Vandrerhjem
- Fællessang Karise - Maria B. Høyer synger for
- Paraplyen går rent...
- Roklubben Viking hejste standeren i stilhed
- Danmark Rundt i stedet for en cykeltur til Paris
- Fodhuset - ny klinik i Faxe Sundhedscenter
- Faxe Tennisklub fik flere nye medlemmer
- Grønt image blegner i Karise
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst