Faxe og retssikkerheden

Tirsdag 17. november 2020 kl. 10:41

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Faxe og retssikkerheden
Flemming Duus Mathiesen har skrevet dette debatindlæg. Arkivfoto

Indlæg af:
Flemming Duus Mathiesen
Møllevej 54, Kongsted

Mit indlæg her handler ikke om for eller imod miljø, nej det handler om respekt for loven og ordentlighed i kommunens administrationen.

Med bagtæppe i den dagsaktuelle landspolitiske situation om myndigheders overholdelse af Grundloven, tillader jeg mig følgende refleksion efter Faxe Byråds seneste debat den 12. november.

Nøgleordene, som er fremhævet fra de enkelte partiers talere er: Retssikkerhed, transparens, god forvaltningsskik, kommunikationen til borgerne samt borgmesterens markante erklæring om putteri – som ifølge Ole Vive ikke finder sted.

(Det kunne herefter være interessant at høre borgmesterens præcise definition på hvad han anser for putteri)!

Som flerårigt medlem af Faxe Vandløbsråd har jeg nu sammen med andre interessenter fået klarlagt:

1: Faxe Kommune har i en næsten otteårig periode undladt at sikre implementeringen af et påbud i 2011 om installation af måleudstyr for overløb på Levetofte rensningsanlægget og andre af kommunens rensningsanlæg. Herved er der opstået et væsentligt hul i det foreskrevne datagrundlag.

2: Ifølge skrivelse fra Miljøstyrelsen har Faxe Kommune i en flerårig periode undladt at foretage den lovpligtige registrering i PULS databasen, hvilket selvsagt efterlader et yderligere hul i datagrundlaget.

3: Endelig har Faxe Kommune i et nyligt afgivet svar til VKST, Sorø endeligt indrømmet, at de i spildevandsplanen til grundlagte data ikke er, citat: „Kvalitetssikret i dybden og dermed i betydeligt omfang kan være fejlbehæftede”.
Dokumentationen kan findes på kommunens hjemmeside under Faxe vandløbsråd.
At få fremskaffet denne dokumentation har været et meget stort arbejde.

Desværre har det i høj grad knebet med samarbejde og dialog med den ansvarlige myndighed Faxe Kommune.

Herefter er det relevante spørgsmål: Hvordan kan Faxe Kommune herefter uden at oplyse om de ad ovenstående nu klarlagte konstaterede usikkerheder uden videre udsende standardrykkerskrivelser vedrørende spildevand i det åbne land?

Hvordan kan den ansvarlige direktør godkende en sådan procedure? Ikke mindst med den seneste sag på bordet, Troelstrupgård!

Hvordan kan kommunen se bort fra, at der nu er fremkommet nye dokumenterede oplysninger, som indikerer, at datagrundlaget i den af byrådet vedtagne gældende spildevandsplan – i et ikke nærmere kendt omfang kan være fejlbehæftet.

Hvorfor ønsker kommunen ikke at være transparent i kommunikationen herom til de berørte borgere i overensstemmelse med god forvaltningsskik jf. Ombudsmanden?

Det spørgsmål vil jeg gerne rette til Venstre, Socialdemokratiet (forhenværende borgmester Knud Erik Hansen) og Det Konservative Folkeparti (forhenværende TMU formand), der bærer et stort ansvar for spildevandsplanens udformning i sidste byrådsperiode og dermed administrationsgrundlaget i dag.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sommersang på Møllegården vender tilbage
- Det drypper godt til træskulpturen
- Haslev Tennisklub melder om succes på Tennissportens Dag
- Familie og Samfund genåbner lige udenfor kommunegrænsen
- Nu er der isvogn ved Faxe Vandrerhjem
- Fællessang Karise - Maria B. Høyer synger for
- Paraplyen går rent...
- Roklubben Viking hejste standeren i stilhed
- Danmark Rundt i stedet for en cykeltur til Paris
- Fodhuset - ny klinik i Faxe Sundhedscenter
- Faxe Tennisklub fik flere nye medlemmer
- Grønt image blegner i Karise
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst