Dejlig tur til Kobanke

Onsdag 11. november 2020 kl. 13:43

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

På billedet ses nogle af de deltagere, som besteg Sjællands højeste punkt, Kobanke. Foto: Louise Villumsen

Rønnede: Henved 60 mennesker, fordelt på seks ture med ti på hver, var onsdag den 11. november en tur i Gavevænget Skov for at bestige Sjællands højest naturlige punkt, Kobanke, med imponerende 122,9 meter over havets overflade og høre historier om hasselmusen.

Det var Faxe Kommunes naturvejleder Louise Villumsen og sundhedskonsulent Andrea Værum Søndergaard, som havde arrangeret turen, hvor folk skulle tilmelde sig, så de gældende corona-restriktioner blev overholdt.

- Grunden til, at vi laver disse ture her i Faxe Kommune, er jo at der er så mange dejlige steder i kommunen, og der er måske nogle steder, folk ikke kender til. Her under coronapandemien har folk netop brug for at komme ud og gå på nogle stier, man ikke kender så godt og hvor der ikke er så mange mennesker. Det er det, vi gør med dette arrangement, fortæller Louise Villumsen.

- Vi prøver at udvælge nogle af de naturperler vi har her i Faxe Kommune, og lige her i Gavevænget Skov har vi hasselmusen, som er et af Danmarks mest sjældne pattedyr. I skoven er der kasser til dyret, som man kan se, og det gør vi også i dag. I forhold til toppen af Kobanke, er der jo ikke så meget at se, men det er sjovt for mange, at man har stået på Sjællands højest naturlige punkt og får historien om „kampen” mellem Gyldenløves Høj, som ligger mellem Ringsted og Hvalsø, og Kobanke. Vi laver fire ture mere af samme slags i december og er glade for, at Gavnø Slot, som ejer skoven, har givet tilladelse til, at vi kunne arrangere turen, uddyber hun.

To af dem, som var med på turen var ægteparret Birgit Bentsen Petersen og Arild Bentsen Petersen fra Haslev.

- Jeg ville gerne med på turen, fordi jeg tidligere har ledt efter, hvor man skulle gå for at komme op på toppen af Kobanke, og nu var muligheden der. Det var en dejlig tur, men der er nu ikke gjort så meget ud af selve punktet, siger Arild Bentsen Petersen.

- Jeg vil gerne opfordre til, at man laver flere af den slags ture. Vi kunne godt finde på at gå derop igen, og så skal vi have børnebørnene med. Vi vil gerne prale med, at vi her i kommunen har Sjællands højeste punkt, tilføjer Birgit Bentsen Petersen med et stort grin.

Et andet omdrejningspunkt for turen var hasselmusen.
Da dyret for længst er gået i hi, var der selvfølgelig ikke mulighed for at se hasselmusen, men deltagerne var meget glade for at få historien om et af Danmarks mest sjældne pattedyr.

- Det var meget spændende at høre historien om hasselmusen, og nu ved vi, at den bor i skoven. Man gør meget for at bevare den og sætter altså kasser op til den. Vi fik at vide, at den sover syv måneder om året. Når den sover er den helt kølet ned, og når den så skal affaldsstofferne, vågner den simpelthen op for at besørge og går ind og sover igen. Det er næsten lige som os mennesker, siger Bente Brühl fra Rønnede, med et stort grin.

Af Peer Rasmussen

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sommersang på Møllegården vender tilbage
- Det drypper godt til træskulpturen
- Haslev Tennisklub melder om succes på Tennissportens Dag
- Familie og Samfund genåbner lige udenfor kommunegrænsen
- Nu er der isvogn ved Faxe Vandrerhjem
- Fællessang Karise - Maria B. Høyer synger for
- Paraplyen går rent...
- Roklubben Viking hejste standeren i stilhed
- Danmark Rundt i stedet for en cykeltur til Paris
- Fodhuset - ny klinik i Faxe Sundhedscenter
- Faxe Tennisklub fik flere nye medlemmer
- Grønt image blegner i Karise
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst