Jeg kan næsten ikke fatte det

Fredag 30. oktober 2020 kl. 15:08

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Jeg kan næsten ikke fatte det
Merete Toylsbjerg venter sig meget af de nye balanceredskaber på samlingspladsen. De nye redskaber bliver mest for de ældre. På billedet står hun på de fitnessredskaber, som blev sat op for nogle år siden. Foto: Peer Rasmussen

Der var begejstring og jubel, da Netværk Rønnede fik næsten en million kroner til redskaber og et klatretårn på samlingspladsen i byen.

Rønnede: Der var begejstring og jubel, da Netværk Rønnede fik næsten en million kroner til redskaber og et klatretårn på samlingspladsen i byen.

997.500 kroner. Så mange penge har Nordea Fondens „Her bor vi” pulje givet til Netværk Rønnedes projekt om fire balanceaktiviteter for ældre samt et klatretårn på samlingspladsen på den gamle legeplads i byen.

- Pengene fra Nordea Fonden skal gå til fire balanceredskaber med faldunderlag. Redskaberne skal være til den ældre generation og til personer, som er på genoptræning. Redskaber er valgt i samarbejde med Faxe Sundhedscenter, fordi vi ville være sikre på at få de redskaber, som egner sig bedst til formålet. Derfor regner vi også med, at sundhedscentret henviser de berørte borgere til redskaberne, fortæller formanden for Rønnede Netværk, Merete Toylsbjerg.

- Meningen med det hele er, at samlingspladsen skal være for alle generationer i byen, når vi er færdige om nogle år. Den skal være til glæde for alle, tilføjer hun entusiastisk.

Beslutningen om at søge Nordea Fonden om penge til projektet med balanceredskaber til de ældre på samlingspladsen, kom i stand via en konsulent hos Kompan, som har stillet fitnessredskaberne op på samlingspladsen.

- Det var, og er, foreningens næstformand, Mette Schrøder, som har været projektleder på projektet på samlingspladsen. Hun har troet på projektet med balanceredskaberne lige fra begyndelsen, og det var også hende, som den 1. september i år sendte ansøgningen til Nordea Fonden, fortæller Merete Toylsbjerg.

- Faktisk troede vi ikke på, at vi fik pengene, fordi vi ikke fik en donation i den første pulje, som Nordea Fonden gav. Konsulenten fra Kompan fortalte, at vi kun havde søgt til anden omgang. Da vi onsdag den 28. oktober fik beskeden om, at vi havde fået næsten en million kroner, var der stor begejstring i bestyrelsen. Med pengene bliver der også råd til at etablere et højt klatretårn på pladsen. Jeg kan næsten ikke fatte, at vi har fået så mange penge. For os er det et stort skulderklap, og det er noget vi har gjort sammen. Først og fremmest er det Mette Schrøders fortjeneste, tilføjer hun med stor glæde i stemmen.

Inden Netværk Rønnede kan gå i gang med etableringen af klatretårnet og de fire balanceredskaber til de ældre, skal der først foreligge en byggetilladelse.

- Nu sender vi ansøgningen om byggetilladelse, og så håber jeg, at vi kan komme i gang så hurtigt som muligt. Det er svært at sætte en dato på, men Kompan er klar til at gå i gang. Der kan være ventetid på nogle af redskaberne, så jeg ved ikke, hvornår det bliver færdigt. Et er sikkert: Når det er færdigt vil vi holde åbent hus, så vi kan vise det frem for borgerne. Så må vi, se, hvad vi kan holde i forhold til corona til den tid, siger Merete Toylsbjerg.

- Jeg har store forventninger til de fire balanceredskaber for de ældre og til klatretårnet. Hele pladsen skal være for alle aldre, og nu får de ældre medborgere også deres egne redskaber. Faktisk har Faxe Kommune netop givet tilsagn om at vi kan få lavet en jordrutsjebane af et rør på samlingspladsen. Det giver bare endnu en mulighed på grunden. Senere vil vi også forsøge at etablere bænke på stedet og der mangler også en bålplads. Vi fortsætter med at udvikle stedet, tilføjer hun.

Af Peer Rasmussen

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Nu er der isvogn ved Faxe Vandrerhjem
- Fællessang Karise - Maria B. Høyer synger for
- Paraplyen går rent...
- Roklubben Viking hejste standeren i stilhed
- Danmark Rundt i stedet for en cykeltur til Paris
- Fodhuset - ny klinik i Faxe Sundhedscenter
- Faxe Tennisklub fik flere nye medlemmer
- Grønt image blegner i Karise
- Simon Aaen udstiller malerier og skulpturer på Emmaus
- På næste fredag genåbner Mænds Mødesteder
- Vejvrede i Rønnede
- Faxe Blæserne spillede på to plejehjem
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst