Skakturnering på nettet

Mandag 2. november 2020 kl. 14:45

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Skakturnering på nettet
Faxe Skakklub og Haslev Skakklub inviterer til mesterskab i online skak, hvor man spiller hjemmefra via sin computer eller anden gadget. Privat foto

Faxe Skakklub og Haslev Skakklub inviterer til mesterskab i online skak.

Faxe Skakklub og Haslev Skakklub inviterer til mesterskab i online skak, hvor man spiller hjemmefra via sin computer eller anden gadget.

Turneringen spilles mandage klokken 19.30, den 9. november, 16. november, 23. november, 30. november og den 7. december.

Mesterskabet afvikles på skakserveren Chess.com. Betænkningstiden er 45 minutter til hver skak spiller plus tillægstid, fremgår det af en pressemeddelelse.

- Det er noget helt nyt, at klubber begynder at arrangere turneringer på nettet, men vi forventer os meget af den nye måde at spille klub skak på nettet, udtaler Svend Erik Wehlast, Kaj Johannsen og Kim Pedersen, som udgør turneringskomiteen.

Turneringen bliver arrangeret, så det bliver efter internationale turneringsregler.

- Vi har Torben Teimer der er international dommer til at styre turneringen, så vi er sikre på at alt går rigtigt til, Der er præmier i alle grupper, og Superbrugsen i Faxe Ladeplads er hovedsponsor. Der er præmier for hver gruppe vinder. Det er gratis at deltage i turneringen, lyder det fra turneringskomiteen.

Mens mange fritidsinteresser og sportsaktiviteter har været helt eller delvis nedlukket under corona-pandemien, er skak blevet endnu mere populært under pandemien.

Alene på skakserveren Chess.com, er der over fem millioner, der spiller skak hver dag.

Præsiden Arkady Dvorkovich for FIDE, som er verdens forbundets paraplyorganisation for skak, har efter målinger på skakservere i verden udtalt, at onlineskakken er blevet fordoblet under corona-pandemien.

Ved turneringen her i Faxe Kommune er der mulighed for at udskyde et parti, hvis man ikke lige har tid en enkelt mandag.

Velkommen er alle, som bor i Faxe Kommune, eller er medlem af en skakklub i Faxe Kommune.

Tilmelding skal ske via e-mail til Kim Pedersen på kimbpedersen@outlook.dk
Sidste frist for tilmelding er lørdag den 7. november.

Af Peer Rasmussen

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Spejderne sælger juletræer
- Så fik museet et navn: Kulturmuseum Øst
- Haslev: Allerede et kvarter før klokken slog 12, var der 15-20 mennesker i kø, med behørig corona-afstand, da Folkekirkens Nødhjælp åbnede sin ny
- Besøgstjenesten har akut brug for din hjælp...
- Noah fra Orup på vej til tops i motorsporten
- Tomas Zawadzki sætter gang i julestemningen
- Kunst hjælper i K/G-landet
- Så blev alle hundene fotograferet i dyreklinikken
- kaffe, hygge og lagkag
- To nye med sort bælte
- Julekoncert med operasanger
- Det grønne flag i flagstangen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst