Verdensmålene - sådan helt lokalt...

Onsdag 4. november 2020 kl. 09:12

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Verdensmålene - sådan helt lokalt...
Vores opgave er at stille forslag til Økonomiudvalget om nye tiltag, fortæller René Tuekær

Verdensmål - lokalt: Faxe kommunes Verdensmål Udvalg har igen sat sig sammen omkring en dagsorden. Men denne gang var udvalget ikke alene, for med til mødet var formandskaberne fra kommunens syv politiske udvalg. Og hvorfor nu det?

FNs 17 forskellige verdensmål handler til sammen om bæredygtighed. Verdensmål Udvalget er i fuld gang med at sortere i verdensmålene og forberede sine anbefalinger til Økonomiudvalget af, hvad der kan handles på.

I den forbindelse viste der sig i efteråret et behov for at vide, hvilke initiativer de syv politiske udvalg allerede har arbejdet med og hvad de planlægger at arbejde med. Det var den snak man tog fat på på det seneste møde.

Tilbagemeldinger fra de syv udvalg var omfattende og spændende.
- Jeg husker ikke, at jeg tidligere er blevet bedt om at kvittere byrådskollegaer for deres indsats med ros fra et udvalg, men det var netop hvad der skete, fortæller René Tuekær, formand for Verdensmål Udvalget.

På en mail kunne formanden efterfølgende hilse sine kollegaer fra Verdensmål Udvalget og sige tak. Gennem to timer fik han og resten af Verdensmål Udvalget et fantastisk indblik i, hvilke elementer i FNs verdensmål, man allerede havde arbejdet med.

Der kom også ideer fra formandskaberne til, hvad der kan tages fat på fremadrettet. Et par eksempler fra deres idekataloget:

• Klimavenlig kost i dagtilbuddene
• Bedre affaldssortering på skolerne
• Kun bæredygtig emballage og væk med al plastik ved større arrangementer i kommunen
• Mere LED belysning, og
• Vilde blomsterbede samt opsætning af insekthoteller.

Disse og flere andre ideer kan hjælpe på vej frem mod en udvikling af en bæredygtig kommune.

- Verdensmål Udvalgets opgave er ikke at sætte noget i gang nu. Vores opgave er at stille forslag til Økonomiudvalget om nye tiltag og hjælpe til med at skabe ejerskab til arbejdet med verdensmålene. Dagen gav os rigtig gode input til det, slutter René Tuekær.

FNs verdensmål om en bæredygtig udvikling blev vedtaget af verdens stats- og regeringsledere på et FN topmøde i New York. De udgør 17 konkrete mål og 169 delmål, som forpligter alle FN’s 193 medlemslande til helt at afskaffe fattigdom og sult i verden, reducere uligheder, sikre god uddannelse og bedre sundhed til alle, anstændige jobs og mere bæredygtig økonomisk vækst.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Flere tilfælde af vold
- Fandt hash
- Die Zone - ny zoneterapiklinik
- 60 år siden de dimitterede fra Håndværkerhøjskolen
- Miraklernes tid er, eller er ikke, forbi
- Tre fik medaljer
- Porsche-Kim fejret med manér
- Mindeudstilling for Charlotte Clante
- Inspirationsmøde om digital markedsføring
- Et liv udenfor hamsterhjulet
- Lei Moe spiller i caféen
- 90-årig udstiller
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst