COVID19 NYT: Smitteopsporingen har virket

Mandag 19. oktober 2020 kl. 14:46

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

COVID19 NYT: Smitteopsporingen har virket
Det seneste døgn har der ikke været flere nye smittetilfælde i forbindelse med Covid19-udbruddet blandt udenlandske håndværkere i Faxe Kommune.

Derudover er der alene melding om et enkelt nyt smittetilfælde i kommunen, der ingen sammenhæng har med de smittede håndværkere.

Fra i morgen tirsdag kan nogle af håndværkerne, der er bosat i Faxe Kommune, begynde at arbejde igen, og som en naturlig konsekvens, vil disse håndværkere derfor igen være at finde i bybilledet.

De smittede er nemlig raske, når de efter syv døgn fra den konstaterede smitte har været symptomfrie i 48 timer. Søndag var det totale tal for smittede blandt de udenlandske håndværkere på 81.

Politiet har oplyst, at ingen af de borgere, som blev testet ved den mobile testenhed ved Dagli’ Brugsen i Terslev den 15. og 16. oktober er konstateret smittet.

Smitteopsporingen og inddæmningen har heldigvis virket, og der har været et godt samarbejde mellem de involverede myndigheder, der indgår i den Regionale Beredskabsstab, og med arbejdsgiveren for de østeuropæiske håndværkere.

Faxe Kommune har i går overladt isolationspladserne på Hotel Gitterly i Haslev til Region Sjælland, der sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed har sørget for relevant indkvartering af håndværkere. Hotel Gitterly huser ikke-smittede personer.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Spejderne sælger juletræer
- Så fik museet et navn: Kulturmuseum Øst
- Haslev: Allerede et kvarter før klokken slog 12, var der 15-20 mennesker i kø, med behørig corona-afstand, da Folkekirkens Nødhjælp åbnede sin ny
- Besøgstjenesten har akut brug for din hjælp...
- Noah fra Orup på vej til tops i motorsporten
- Tomas Zawadzki sætter gang i julestemningen
- Kunst hjælper i K/G-landet
- Så blev alle hundene fotograferet i dyreklinikken
- kaffe, hygge og lagkag
- To nye med sort bælte
- Julekoncert med operasanger
- Det grønne flag i flagstangen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst