Flere penge til socialområdet

Onsdag 14. oktober 2020 kl. 07:45

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Flere penge til socialområdet
Formanden for socialudvalget, Nellie Bradsted, er meget tilfreds med, at der kommer flere penge til socialområdet. Arkivfoto

Med det nye budget i Faxe Kommune, får socialområdet et løft.

Hele kommunen: 2021-budgettet for Faxe Kommune er vedtaget, og ikke mindst på ét område har det givet et markant økonomisk løft på hele 30 millioner kroner, nemlig socialområdet, fremgår det af en pressemeddelelse.

- Jeg er utrolig glad for, at vi nu vil budgettere ambitiøst, men realistisk på socialområdet. Det er samtidig et budget, som stiller naturlige krav til ledelse og styring, hvilket vi i Socialudvalget vil følge meget tæt, udtaler en tilfreds og glad formand for Socialudvalget, Nellie Bradsted (V).

Budgetløftet skal minimere væksten i udgifter. Men midlerne giver samtidig arbejdsro, hvilket forventes at løfte Faxe Kommunes socialområde yderligere.

Borgerne vil kunne mærke dette, da tilførslen af de knap 30 millioner kroner skal understøtte arbejdet med at sikre en tidlig og tværgående indsats for de borgere, der på den ene eller anden måde er i kontakt med socialområdet i Faxe Kommune.

Udvalgsmedlem Christina Birkemose (S), er også glad på områdets vegne.
- Det er en stor styrke, at det er et samlet socialudvalg, der står bag budget 2021 for socialområdet. Det signalerer politisk fællesskab og samhørighed på det sociale område, hvilket jeg synes borgerne i Faxe Kommune har fortjent, udtaler hun.

Budgetløftet er blandt andet et resultat af den analyse af socialområdet i Faxe Kommune, som konsulentfirmaet Implement har lavet i andet halvår af 2020.

På baggrund af analysen er der lavet en flerårig udviklingsplan for socialområdet som fundament for en styrkelse af kvaliteten og for at bremse den udgiftsvækst, der har været på området de seneste år.

Som en direkte følge af analysen sætter Faxe Kommune blandt andet gang i en gennemgang af de nuværende tilbud på socialområdet.
Gennemgangen skal sikre, at Faxe Kommunes tilbud er relevant og tidssvarende i forhold til behovene i kommunen.

Derudover kommer der et styrket fokus på effekten af de igangsatte foranstaltninger, der implementeres et nyt format til handleplaner og opfølgninger på borgernes udvikling samt en ny samarbejdsmodel på tværs af myndighed og udfører.

Budgetløftet skal derudover understøtte arbejdet med strategien på børne- og ungeområdet, „Fælles om Forebyggelse”.

Med „Fælles om Forebyggelse” skal Faxe Kommune sikre en tidlig og sammenhængende indsats, så alle børn og unge opnår de bedste muligheder for udvikling, trivsel og selvstændighed.

For at sikre en fælles base for de medarbejdere, som arbejder med strategien, bliver kollegiebygningen på Søndergade 14 sat i stand og bygget om.
Det sikrer også, at Ungdomsskolen forbliver i nuværende lokaler.


© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sorgens sange...
- Erhvervspolitisk valgcafé
- Danseduo vandt EM
- Rockband på scenen
- Guldhammer og Høirup på Møllegården
- Guldhammer og Høirup på Møllegården
- Visens Venner synger igen
- Mad over bål med havelivsstils-guro
- Lejrskoler tilbage på skemaet
- Ekskæreste stjal bil
- Mød ægte fossiljægere på Kulturmuseet
- Alex T. Jørgensen er død
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst