Redskab til bedre mobildækning

Torsdag 8. oktober 2020 kl. 07:45

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Redskab til bedre mobildækning
På billedet ses borgmester Ole Vive sammen med Pernille Damm, business development manager hos Ranlytics, som Faxe Kommune har samarbejdet med for at få indblik i mobildækningen i hele kommunen. PR foto

Nu har Faxe Kommune med hjælp fra RANlytics fået et nyt redskab til samarbejdet med telebranchen - nemlig en komplet kortlægning af mobildækningen i kommunen.

Hele kommunen: Borgere i Faxe Kommune klager ofte over kvaliteten af mobildækningen og nogle af klagerne havner også hos borgmester Ole Vive.

Når han nu sætter sig til bordet med telebranchen om udfordringerne med dækningen, har han nu en komplet analyse af dækningsforholdene i kommunen med sig, fremgår det af en pressemeddelelse.

Det er et indlysende vigtigt redskab, når man skal tale om at forbedre dækningen for borgerne i kommunen, og når man over for telebranchen skal udpege svage punkter i dækningen.

Faxe Kommune har derfor bedt Ranlytics om at kortlægge mobildækningen og dens kvalitet i kommunen.

Det er er et firma, som har specialiseret sig i netop at tilbyde myndigheder og private virksomheder et professionelt indblik i de mobile netværks sendekraft og kvalitet.

Med nye innovative tekniske løsninger er det muligt for firmaet at måle og visualisere den faktiske mobildækning, der leveres fra de mobile netværk.

Ranlytics har i 10 dage kørt kommunen igennem på kryds og tværs og løst opgaven, og virksomheden har kørt på alle tilgængelige veje og testet alle 29 frekvensbånd for alle mobil netværk i Danmark.

- For første gang nogensinde er det nu muligt for os at få adgang til præcise kommunale dækningsdata, der er så grundige og ikke bygger på skøn og beregninger, udtaler Ole Vive.

- Det er vigtig for os at fortsætte den gode udvikling i hele Faxe Kommune. Vi mærker særligt i disse tider, hvor mange flere arbejder hjemme, en stigende efterspørgsel på høj kvalitet den digitale infrastruktur. Det er en efterspørgsel vi politikere ønsker at sikre til alle vores borgere og virksomheder, og dette uanset hvor de bor, uddyber han.

- Vi kan faktisk identificere de områder i kommunen, hvor det står sløjest til, og jeg ser frem til snarest at holde møde med branchen om sagen, lyder det videre fra borgmesteren.

Ranlytics er et australsk firma, der blev etableret i Danmark i 2018 for at kunne levere analyser og data til de danske kommuner og regioner samt supportere hele den danske telebranche.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Glæde over ny kunststofbane
- Redningsbåden rykkede ud på Faxe Bugt
- HeroldWolterHerold sørger igen for strandstole
- Emma blev den første HF-student i Faxe
- Formel 4 mesterskab: Noah på podiet i Spanien
- Kandidater er klar
- Tanja Larsson er båltaler i Freerslev
- Tak for invitationen
- Carsten Niss finder nye arter i Faxe Kalkbrud
- Billedkunstner og forfatter udgiver digtsamling
- Blåbæk Mølle fik nye vinger i fredags
- En million til oplevelser for udsatte og ældre
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst