Foredrag om de stjålne nazidokumenter

Fredag 2. oktober 2020 kl. 09:53

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Foredrag om de stjålne nazidokumenter
Østsjællands Museum: Torsdag den 8. oktober er næste foredrag i Østsjællands Museums foredragsrække „Tanker til din torsdag” - Martin Magnussens fortælling om ’De stjålne nazi-dokumenter’.

En ung politimands private efterforskning af stjålne nazi-dokumenter har sat Rigsarkivet under ministerpres. Imellem 2009 og 2012 stjal to mænd med baggrund i rockerkredse systematisk store mængder af dokumenter fra Rigsarkivet og andre arkiver, især sager fra besættelsestiden og kendte nazister og østfrontfrivillige
Det var Martin Magnussen, der som amatørhistoriker og politimand kom på sporet af de omfattende tyverier og fik skandalen til at rulle.

I 2019 udkom bogen „De forsvundne nazidokumenter”. På baggrund af bogen har kulturministeren krævet en tilbundsgående undersøgelse og Politiet har genoptaget sagen. For var den opklaret sag virkelig opklaret?

Foredraget vil handle om opklaringen af sagen, samt den efterfølgende jagt efter sandheden. Der vil efter foredraget være mulighed for at købe bogen.

Sted: Østsjællands Museum, Rådhusvej 2 i Faxe. Dørene åbnes kl. 19.15.
Billetter og et godt glas vin (eller en øl eller vand) koster 95 kr. og kan købes på museets hjemmeside: www.Kalklandet.dk

Der er korrekt afstand mellem stolene. Der holdes afstand og man bærer mundbind når man ikke sidder ned. Garderoben er lukket - medbring dit overtøj i salen. Der er håndsprit tilgængeligt i hele huset og en høj rengøringsstandard, så du trygt kan møde op.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Online hundetræning er en kæmpe succes
- Gym & Fitness træder ud af Karise Idræts Forening
- Præcisering
- Lokale unge spiller koncert
- Den Gerrige indleder teatersæsonen i Haslev
- Sang og en snak med Georg Metz
- Vi glæder os til at åbne i Haslev
- Don’t feel Bad - kom til ungdomsgudstjeneste
- Hvordan lyder liv...?
- I gadelygtens skær - vandretur med Hjerteforeningen
- Uden kørekort – og nu uden bil
- Fæstningsværket ved Strandegård - Skansen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst