Pårørendevejledning skal også være for børn

Fredag 25. september 2020 kl. 14:58

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Pårørendevejledning skal også være for børn
Indlæg af:
Christina Birkemose
Medlem af Faxe Byråd
Borgmesterkandidat (Socialdemokratiet)
P.C. Davidsens Vej 12
Haslev

I Faxe Kommune har vi allerede en pårørendevejleder for de voksne. I oppositionens - Socialdemokatiets, SF’s og Ø’s - forslag til alternativt budget anerkender vi, at børn som pårørende også har brug for råd, støtte og vejledning og at møde andre børn og unge, der er i samme situation, som dem selv.

Derfor mener Socialdemokratiet at det er på sin plads, at pårørendevejledning også bliver et tilbud til børn under 18 år, der har forældre med kronisk/og eller alvorlig sygdom. Børnene har brug for en voksen, der kan være deres vejviser i et system, der desværre alt for ofte glemmer, at også børn kan være pårørende.

Pårørendevejledning er en vigtig indsats for de mange voksne, der har brug for råd og vejledning om livet som pårørende. Her kan pårørende få viden om deres rettigheder og muligheder. Her er en at tale med, når man ikke aner sine levende råd i hverdagen.

I en tid, hvor syge udskrives tidligere end nogensinde fra sygehus, er vejledning af pårørende afgørende. Udskrivelserne sker tidligere end for ti år siden, og det gælder hvad enten man har en psykisk eller en fysisk sygdom. De pårørende trækker et stort læs i hverdagen, ofte på bekostning af deres eget hverdags- og arbejdsliv. De fleste mennesker har stor forståelse for, at det er krævende for os voksne at være pårørende. Det er det derfor naturligvis også for børn.

Der findes børn, der på grund af forældres sygdom måske bliver hjemme fra skole, ofte kommer for sent, eller ikke har overskud til at lære det, de burde i skolen.

Disse børn har ikke nødvendigvis sociale eller adfærdsmæssige problemer, men befinder sig ofte i en stressende livssituation: Mor eller far, eller undertiden søskende, har en sygdom der præger livet og hverdagen i familien. Det er på tide at anerkende disse børn og deres situation. Dette flugter med vores politiske vision for Faxe Kommune som en god og tryg kommune at vokse op i for alle børn.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Strandparken skal forbedres - ifølge kommunen
- Lad fortsat naturen råde i Strandparken
- Grøn omtanke
- Nogle gaver er ikke være at modtage
- Danske værdier på flugt
- Fællesnævner
- Er reglerne lige for alle?
- Kvindernes internationale kampdag
- Frustration over Corona-situationen
- Ungdomsklubber genetableres i tre byer
- Efterskoleelev med opfordring til statsministeren
- Jo, det var Bertel Haarder
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst