Fritiden forsvinder...

Fredag 25. september 2020 kl. 14:39

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Fritiden forsvinder...
Indlæg af:
Sarah Eintoft, Bertram Keldsted og Jannik Colding,
Elever på Druestrup Friskole


Folk bruger alt for meget fritid på arbejdet i dagligdagen, det skaber en ubalance mellem arbejde og fritid.

Vi unge ser og oplever det hver dag med vores egne forældre, og det bekymrer os.

I de flestes tilfælde er arbejdet begyndt at fylde meget af deres fritid, både efter eget valg, eller bestemt fra arbejdspladsen. Vi oplever på forældre, at de enten går under med stress, eller arbejder fra tidlig morgen til sen aften. Det kan påvirke børn eller i det hele taget bare resten af familien eller tætte omkring.

At have en hjemmegående med stress kan nemt blive for meget for de andre i familien, de kan føle at de skal påtage sig alt ansvar og holde det hele sammen.
Og det samme med en forældre der aldrig er der, eller aldrig mentalt er til stede, og et barn vil føle sig tættere til den hjemmegående. Så det er et stort problem i hjemmet hvis de voksne vælger arbejde frem for fritid og familie.

Derfor må vi finde ud af at lave en rimelig aftale på arbejdet, hvis man føler sig alt for forpligtet til de opgaver man får tildelt på arbejdet og man føler tiden er knap og opgaven for stor og tidskrævende. Man bør kunne se ind i sig selv og mærke efter om man virkelig kan påtage sig den opgave, om man virkelig har lyst til at opgive den fritid, man har med familien, for den dyre drømmebil.

Der skal gøres noget nu, vi unge er bange for at vi i fremtiden ender ud i lige så stramme arbejdsrammer, uden at kunne gøre noget ved det. Arbejdspladsen bliver nødt til at have en god kommunikation mellem ledelsen og medarbejderne. Måske nogle færre arbejdsdage, dog med flere arbejdstimer dagligt, eller bare en nedsat arbejdstid.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Strandparken skal forbedres - ifølge kommunen
- Lad fortsat naturen råde i Strandparken
- Grøn omtanke
- Nogle gaver er ikke være at modtage
- Danske værdier på flugt
- Fællesnævner
- Er reglerne lige for alle?
- Kvindernes internationale kampdag
- Frustration over Corona-situationen
- Ungdomsklubber genetableres i tre byer
- Efterskoleelev med opfordring til statsministeren
- Jo, det var Bertel Haarder
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst