Budget 2021 - at turde tage ansvar

Tirsdag 15. september 2020 kl. 13:07

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Budget 2021 - at turde tage ansvar
Indlæg af:
Eli Jacobi Nielsen
Gruppeformand, Dansk Folkeparti
Prins Buris Vej 19
4653 Karise


Større infrastrukturprojekter møder ofte modstand i planlægningsfasen, og lige så ofte bliver de populære og accepterede efter de er anlagt, f.eks. var der godt 15.000 organiserede modstandere af Storebæltsbroen - de er nok svære at finde i dag.

Som politiker må man være parat til udvise rettidig omhu og træffe nødvendige beslutninger, også når disse beslutninger indledningsvis møder kritik og modstand. At stikke hovedet i busken og sende svære beslutninger i en uendelig syltekrukke af gentagne analyser etc., i et forsøg på ikke at fornærme nogen, specielt potentielle vælgere, er at unddrage sig det ansvar man har påtaget sig.

Hos Dansk Folkeparti er vi ikke bange for at tage dette ansvar, og vi er derfor glade for at det initiativ vi tog tilbage i 2018 nu har resulteret i at der kommer en østlig omfartsvej mellem Ny Ulsevej og Køgevej, og at vi dermed får flyttet en stor mængde tung trafik ud af byen.

Budgettet opererer med en skattelettelse på 0,2%, dvs borgerne får lov til at beholde lidt flere af deres egne penge, som budgetloven alligevel ikke giver kommunen mulighed for at anvende. Det er sund fornuft, for det offentlige skal naturligvis kun opkræve de midler der er absolut nødvendige, og borgerne kan anvende pengene på de ting de selv finder nødvendige og attraktive.

Kommunen overtager i 2021 selv ansvaret for vedligeholdelsen af ca 40% af vejnettet, derfor er det godt området tilføres ca 6 mio.kr årligt ekstra til opgaven, så der opnås en synlig og tiltrængt forbedring af vejenes standard. Ligeledes er det positivt at puljen til Trafikhandlingsplanen øges til 2.0 mio. kr., så der også her kan udføres en større del af de 57 mindre og mellemstore projekter der er prioriteret.

Ydermere er der blevet plads til en forøget indsats på vandløbs- og naturområdet, hvor der nu bliver mulighed for et tiltrængt forøget fokus på vandløbsregulativer, minivådområder mm.

Budgetaftalen er som altid et forlig, hvor alle deltagende har måttet give og tage, vise parathed til at indgå kompromiser, og modet til at træffe afgørelser og tage ansvar. Det gælder også for Dansk Folkeparti, hvor vi glæder os over det færdige resultat, til gavn for kommunens borgere.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Strandparken skal forbedres - ifølge kommunen
- Lad fortsat naturen råde i Strandparken
- Grøn omtanke
- Nogle gaver er ikke være at modtage
- Danske værdier på flugt
- Fællesnævner
- Er reglerne lige for alle?
- Kvindernes internationale kampdag
- Frustration over Corona-situationen
- Ungdomsklubber genetableres i tre byer
- Efterskoleelev med opfordring til statsministeren
- Jo, det var Bertel Haarder
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst