Nedlukning var ikke skidt for alle

Onsdag 16. september 2020 kl. 11:44

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Nedlukning var ikke skidt for alle
Jan Jørgensen ved elcyklerne - bagved er der masser af racercykler og mountainbikes

Faxe: Da Danmark lukkede ned på grund af Corona, var det en katastrofe for mange virksomheder - men ikke for cykelbranchen.

- Den første uge var der fuldstændig dødt, men så tog det fart. Vi fik enormt travlt, fortæller Jan Jørgensen der ejer Faxe Cykelforretning og cykelforretningen i Hellested samt sportskompagniet.dk der sælger løbe- og cykeltøj.

Og det er alle hans virksomheder der har oplevet fremgang. Efter den første nedlukningsuge, var det som om det gik op for folk at det her kunne tage lang tid, og så var der mange der fandt cyklen frem, kørte den til service i Faxe Cykelforretning - og så ud på landevejene eller skovene.

Men folk nøjedes ikke med at få repareret deres gamle cykler. Jan Jørgensen og Thomas Kristensen, der leder forretningen i Faxe, har solgt rigtig mange cykler siden foråret.

- Lige nu er vi ved at planlægge vores indkøb til næste år, og det kan godt være vi får problemer, siger Jan Jørgensen, for de fabrikker der producerer cykler har jo været lukket ned, så det bliver spændende om der er cykler nok til næste år.

I Faxe Cykelforretning er der solgt cykler af enhver slags. Cykler til de små daglige ture, racercykler og mountainbikes - og ikke mindst elcykler.

- Dem sælger vi rigtig mange af, og det vil blive endnu mere de kommende år, det er jeg slet ikke i tvivl om, siger Jan. Og hos ham kan man købe de almindelige elcykler og mountainbikes med en elektrisk hjælpemotor.

Og hjælpemotor er det rette ord. Elmotorerne hjælper nemlig med at gøre cykelturen nemmere - for man er altså stadig nødt til selv at træde i pedalerne hvis man vil fremad, men de giver lige det ekstra, der gør turen både nemmere og sjovere.

Foruden reparation og salg af cykler har Faxe Cykelforretning alt i tilbehør - også cykeltøj - men man kan også tage et kig på sportskompagniet.dk.

Af Torkild Svane Kraft


© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Bliv indsamler for Røde Kors i hele kommunen
- Kulturnatten aflyst - men et par ting gennemføres i kirken
- International musikudgivelse fejres i Faxe Ladeplads
- Hovmod i Freerslev Kirke
- Pop-up Opera i Faxe, Haslev og på Stevns
- Kunsten at leve med demens
- Svømning for gravide og forældre med babyer
- Permatopias store sal Loen åbner med top-jazz
- Fruervangs Blomstermark flottere end nogensinde
- Nyt liv i Gitterly i Haslev
- Stor jubilæumskoncert i Haslev på søndag
- To nye medarbejdere i Fashion Care
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst