Smag den lokale vin

Onsdag 16. september 2020 kl. 08:56

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Smag den lokale vin
Ingrid og Simon Simonsen fortæller levende og spændende om druer og vin

Smag den lokale vin
Ingrid og Simon Simonsen vandt sølvmedalje for deres rosé-vin forrige weekend
Skuderløse: En række vingårde landet over holder Åben Vingård lørdag den 19. september. Som tidligere år er Tuemosegård, Broksøvej 80, med på dagen og holder åbent for besøgende mellem klokken 13.00 og 16.00. Klokken 13.15, 14.15 og 15.15 vil der være rundvisning i vingården, hvorefter der bydes på smagsprøver.

Vingård siden 2012

Ingrid og Simon Simonsen har drevet Tuemosegård i 30 år. I 2012 blev den første vinmark anlagt og i 2016 kunne de første druer høstes.

Som vinbonde kan man aldrig helt vide, hvordan næste års høst bliver. Udover de mange timers hårde arbejde med at passe druerne, så er man også afhængig af vind og vejr. Desuden kan druerne også rammes af forskellige sygdomme, der kan give en ringere høst.

- Normalt giver høsten ca 1800 flasker vin. Sidste år blev vi dog ramt af vinskimmel, så selvom vinen blev rigtig god gav 2019-høsten kun 1200 flasker.
Til gengæld står druerne i år rigtig flot. Set med en vinbondes øjne har vi haft en perfekt sommer med temperaturer lidt under 25 grader og ikke for meget regn, fortæller Simon Simonsen, der forventer at druehøsten kan starte i uge 41 med de tidlige sorter og slutte i uge 42-44 med de sene sorter.

Sidste år anlagde parret endnu en vinmark, hvorfra der kan høstes første gang i 2023.

Vin og honning

På Tuemosegård produceres både rødvin, hvidvin, rosévin og mousserende vin. Derudover laves der mjød, honning og vokslys fra egen biavl.

På Tuemosegård anvendes ingen tilsætningsstoffer som enzymer, æggehvide eller bentonit under fremstillingen af vinene og vingæren er gluten- og GMO-fri.
- Hos os filtrerer vi ikke vores vine. Vinen skal bare have tid, så opnår den sin klarhed helt naturligt, siger Simon Simonsen.

At Tuemosegårds vine er af en god kvalitet blev bevist sidste weekend, hvor der blev afholdt vinskue i Foreningen Dansk Vin. Her blev gårdens rosévin fra 2019 præmieret med en sølvmedalje.

- Det er første gang, vi deltager på vinskuet, fortæller Ingrid Simonsen.
- Det var en spændende oplevelse, og vi er meget stolte af vores sølvmedalje.
Tuemosegårds vine kan kun købes på gården, men som noget nyt har Ingrid og Simon Simonsen indledt et samarbejde med en dansk vin-importør, så man nu også kan finde vinene på vinkortet hos spisestedet Lille Syd i Herfølge.

Har man ikke mulighed for at deltage til Åben Vingård lørdag den 19. september, arrangerer Tuemose også private rundvisninger. Det, og meget andet, kan man læse mere om på www.tuemosegaard.dk

Af Birgitta Kristina Carlberg

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Bliv indsamler for Røde Kors i hele kommunen
- Kulturnatten aflyst - men et par ting gennemføres i kirken
- International musikudgivelse fejres i Faxe Ladeplads
- Hovmod i Freerslev Kirke
- Pop-up Opera i Faxe, Haslev og på Stevns
- Kunsten at leve med demens
- Svømning for gravide og forældre med babyer
- Permatopias store sal Loen åbner med top-jazz
- Fruervangs Blomstermark flottere end nogensinde
- Nyt liv i Gitterly i Haslev
- Stor jubilæumskoncert i Haslev på søndag
- To nye medarbejdere i Fashion Care
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst