DF-ideologi eller snusfornuft?

Mandag 14. september 2020 kl. 11:59

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

DF-ideologi eller snusfornuft?
Indlæg af:
Lars Juul
Tidligere byrådsmedlem for Venstre


Onsdag den 9. september 2020 tonede den lokale afdeling af Dansk Folkepartis ansigter frem på netavisen Faxenyt med overskriften „DF er ikke imod nordvendte ramper”.

Så langt så godt… imidlertid følges dette udsagn op af ”Men det er Dansk Folkepartis overbevisning, at disse projekter ikke skal finansieres med kommunale kroner”. Her hopper kæden desværre af for DF, for konsekvensen af denne ukloge, mærkværdige og inkonsistente holdning betyder reelt, at partiet fratager Faxe kommunes borgere muligheden for en god og hurtig afklaring med Vejdirektoratet om, at få etableret de nordvendte ramper.

Jeg hørte ikke DF sige nej-tak til statslig medfinansiering med et tocifret millionbeløb, da Haslev midtby fik et tiltrængt løft for få år siden… jeg hører heller ikke DF sige nej-tak til statslig medfinansiering med et tocifret millionbeløb over årene, omkring den årlige nedrivningspulje til Faxe Kommune.

Hele DF’s argumentation er mærkværdig alene af den grund, at den kommunale økonomi i forvejen og i sin grundsubstans er sammensat af både statslige og kommunale midler…

Et partis ideologi må naturligvis ikke overskygge og forhindre de rigtige og gode løsninger for kommunens skatteborgere – altså, at man f.eks. - med den ideologiske fane højt hævet - kan finde på at bruge minimum 41 mio. kr., (snarere 45-50 mio. inden man bliver færdig), på at bygge en overflødig omfartsvej, når udfordringen kan afhjælpes med 15 mio. kr. til medfinansiering af nordvendte ramper ved Ulse.

Såfremt man ikke som byrådsmedlem evner at forstå vigtigheden af en sund og god balance mellem gode løsninger for kommunens borgere og sine ideologiske holdninger, bør man ikke beskæftige sig med kommunalpolitik. En sådan ubalance vil – som eksemplet ovenfor viser - blive alt for dyr for kommunens borgere!

DF skriver også ” Det som Dansk Folkeparti arbejder for er, at den tunge trafik skal væk fra det sydlige bycentrum i Haslev herunder Køgevej, Bråbyvej og Moltkesvej til Gisselfeldvej.”

Se hér har DF fat i noget… jeg tænker blot, at hvis trafikken er så massiv, som de siger, så skal den længere væk end til forlængelsen af Gisselfeldvej, der vel nærmest bare en mindre forskydning til en pris på minimum 41 mio.?

Nej - så skal den RIGTIG VÆK, hvilket bedst gøres ved at benytte den allerede anlagte og betalte ringvej Ny Ulsevej – i øvrigt finansieret af det gl. Vestsjællands Amt (håber ikke, at DF har noget imod det), i kombination med etablering af ramperne!

Silotænkning er sjældent positivt, ej heller når det praktiseres af DF i Faxe med en merpris på knap 30 mio. til følge. Tænk på, hvor meget ældreområdet kunne løftes eller hvor mange trafiksikkerhedstiltag vi kunne iværksætte på Bråbyvej og andre steder, som jo fortsat vil være belastet af den ”almindelige” trafik, bl.a. omkring privatskolen…

JEG ER HELLER IKKE I TVIVL - ramper suppleret med regulering og nødvendige trafiksikkerhedsmæssige investeringer er den snusfornuftige, billigste og bedste løsning.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Strandparken skal forbedres - ifølge kommunen
- Lad fortsat naturen råde i Strandparken
- Grøn omtanke
- Nogle gaver er ikke være at modtage
- Danske værdier på flugt
- Fællesnævner
- Er reglerne lige for alle?
- Kvindernes internationale kampdag
- Frustration over Corona-situationen
- Ungdomsklubber genetableres i tre byer
- Efterskoleelev med opfordring til statsministeren
- Jo, det var Bertel Haarder
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst