Kulturelt rejsebrev fra udvalgsformanden

Onsdag 16. september 2020 kl. 10:22

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Kulturelt rejsebrev fra udvalgsformanden
René Tuekær
Kulturelt rejsebrev nr.2 i 2020

Hermed følger endelig kulturelt rejsebrev nr. 2 for indeværende kalenderår.
Siden jeg tiltrådte som formand for Plan- & kulturudvalget har jeg formuleret fire årlige kulturelle rejsebreve. Brevene beskriver hvad jeg deltager i, som formand og dermed afspejler et aktivitetsniveau.

I juli måned indviede jeg de nye tiltag til opholdsarealer på havnen i Faxe Ladeplads. Plan- & kulturudvalget havde bevilliget 250.000,- kr. til omtalte projekt. Det er helt klart et løft og dejligt med alle de lokale besøgende i sommervejret som deltog.

Søndag den 23. august blev der i Kanten vist den danske film Vores mand i Amerika med Ulrich Thomsen i hovedrollen. En æstetisk opfindsom krigshistorie om Danmarks daværende ambassadør, Henrik Kauffmann i USA. En fascinerende person, som får livet filmatiseret med drama blandt store mænd og kvinderne bag.

Før filmen var der foredrag ved tidligere direktør for Stevns koldkrigsmuseum, Thomas Tram Pedersen og efter filmen kunne de positivt mange tilhørere ligeledes stille spørgsmål til foredragsholderen.

I slut august måned havde kulturgruppen i Karise - Fru Marthe inviteret borgere til morgenkaffe samt vandring i nærområdet til Karise kirke om sagnet Fru Marthe. Alle fremmødte aktiverede en QR kode med mobilen og på den måde blev alle tilstedeværende fysisk sendt af sted på turen.

Arrangementet var vel besøgt, og medlemmer af kulturgruppen med formand, Henning Christensen, var i godt humør om end de betonede, at alt endnu ikke var helt færdigt.

Af René Tuekær, Formand for Plan- & Kulturudvalget

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Almost Irish - jyder med den irske lyd
- Bog om Veteranbussen præsenteres
- Racercyklerne sættes væk - mtb’erne støves af
- Bliv indsamler for Røde Kors i hele kommunen
- Kulturnatten aflyst - men et par ting gennemføres i kirken
- International musikudgivelse fejres i Faxe Ladeplads
- Hovmod i Freerslev Kirke
- Pop-up Opera i Faxe, Haslev og på Stevns
- Kunsten at leve med demens
- Svømning for gravide og forældre med babyer
- Permatopias store sal Loen åbner med top-jazz
- Fruervangs Blomstermark flottere end nogensinde