FOF Kulturhøjskole - fem interessante formiddage

Onsdag 16. september 2020 kl. 09:00

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

FOF Kulturhøjskole - fem interessante formiddage
Bendt Bendtsen kommer til Haslev

FOF Kulturhøjskole - fem interessante formiddage
Thomas Ubbesen og Anne Haubek fortæller om livet efter murens fald
FOF sydøst laver Kulturhøjskole fem tirsdag formiddage på Haslev bibliotek.

Kulturhøjskolen er for dem, der er interesseret i kultur og samfundsforhold. I et hyggeligt fællesskab møder man foredragsholdere, der fører os rundt om mange facetter i tilværelsen:

Kunst, historie, etik, personlige skæbner, sang, musik, dannelse og aktuelle samfundsspørgsmål. Man mødes fem gange i løbet af efteråret, hvor der uddybes og belyses emner, som er meningsfulde for livet. Dagen begynder med morgenkaffe med brød og sange fra Højskolesangbogen.

22. september
Tirsdag den 22. september kl. 9.30 „Hinsides havet” ved historiker Anders Lundt Hansen.

Følg bølgernes våde vej, til de fremmede strande hvor skandinaver i middelalderen vandt deres ry. Stå med Regner Lodbrog foran Paris’ mure. Trods sydens brændende hede på korstog til det hellige land. Og kryds Nordatlantens isgrønne våger, i en søgen efter Vinlands sagnomspundne kyst.

6. oktober
Denne tirsdag kl. 9.30 „Vilhelm Hammershøi – liv og værk” ved kunsthistoriker Tea Baark Mairey.

Vilhelm Hammershøi kendes især for sine interiørmalerier, der med en afdæmpet farveholdning skildrer spartansk indrettede rum. Ofte er de mennesketomme - nogle gange ses en enlig kvindeskikkelse, der i de fleste tilfælde vender ryggen til eller er fordybet i egne gøremål.

Kvinden var hustruen Ida, der blev hovedperson i hans liv og værk. Selv om hans egne stuer og hustruen udgjorde motiverne, er interiørerne blottede for den velkendte hjemlighed og hygge, der ofte forbindes med interiørskildringer.
Foredraget kommer omkring Hammershøis enestående værk, og går tæt på hans gådefulde og ekstremt æstetiske malerier, der udfordrede samtiden og i dag har stor international anerkendelse.

20. oktober
Tirsdag den 20. oktober kl. 9.30 - „Østeuropæerne - 30 år efter Berlin-murens fald”/ ved tidl. udenrigsjournalister Anne Haubek og Thomas Ubbesen

1989 var året for Berlin-murens fald, kommunismens endeligt, afslutningen på en epoke i Europas historie med had, pigtråd og kold krig. Anne Haubek og Thomas Ubbesen, tidligere mangeårige DR-udenrigsjournalister, har sidste vinter gennem nogle måneder rejst med tog og bus til de yderste hjørner af den gamle Østblok og mødt mange af vores østeuropæiske naboer.

De har talt med menige mennesker, hvis skæbner er formet af kommunisme og undertrykkelse, som blev kastebolde for historien og som nu har levet over 30 år under en for dem næsten ubegribelig ny verdensorden. Hvad tænker de i dag om de 30 år, der er gået? Og hvordan tolker de deres eget lands historie? Haubek og Ubbesen fortæller om en rejse i øjenhøjde gennem 15 østeuropæiske lande og om at forsøge at fatte østeuropæernes skæbne.

10 november - Bendt Bendtsen
Denne tirsdag kl. 9.30 „Fra bondedreng til Vicestatsminister” ved tidl. politiker Bendt Bendtsen.

- Et foredrag om min opvækst på en nordfynsk bondegård i 50’erne og 60’erne. Fra landsbyskolen over Odense Friskole til et job på en nordfynsk gård, for herefter at forrette tjeneste ved Livgarden. Herefter en række historier fra min tid som ung betjent i København gennem mere end 20 år, fortæller Bendt Bendtsen.

Han fortæller om tiden i politiet, hvor han fik syn for en manglende politik på retsområdet, hvilket startede hans politiske karriere. Starten var Odense Byråd, herefter Folketinget i 1994. Politisk leder i 1999, vicestatsminister, økonomi- og erhvervsminister i de tre Anders Fogh Rasmussen regeringer. I 2009 gik turen til Bruxelles og efter 10 år besluttede han at stoppe i politik.

17. november
Kl. 9.30 „Røverhistorier fra alverdens støvede landeveje - Anekdoter på kanten af verden” ved eventyrer Jan Tvernø.

Hvor de fleste fortsætter ligeud, drejer Jan Tvernø til venstre ad grusvejen som fortaber sig i horisontens uendelighed. Den rejsefilosofi har givet Jan en masse spændende, bizarre og til tider ikke helt ufarlige rejseoplevelser på kanten af civilisationen i fjerne lande som Mongoliet, Papua Ny-Guinea, Tadsjikistan, Uganda og Bolivia.

Jan fortæller farverige anekdoter om de meget forskellige mennesker, som han har mødt på alverdens landeveje og ude i ingenting på en levende, informativ, selvironisk og underholdende facon

Information og tilmelding FOF Sydøst tlf. 57 65 00 40 / tlf. 30 74 56 71

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Bliv indsamler for Røde Kors i hele kommunen
- Kulturnatten aflyst - men et par ting gennemføres i kirken
- International musikudgivelse fejres i Faxe Ladeplads
- Hovmod i Freerslev Kirke
- Pop-up Opera i Faxe, Haslev og på Stevns
- Kunsten at leve med demens
- Svømning for gravide og forældre med babyer
- Permatopias store sal Loen åbner med top-jazz
- Fruervangs Blomstermark flottere end nogensinde
- Nyt liv i Gitterly i Haslev
- Stor jubilæumskoncert i Haslev på søndag
- To nye medarbejdere i Fashion Care
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst