Kære Roholte Sogn

Torsdag 3. september 2020 kl. 13:55

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Kære Roholte Sogn
Indlæg af:
Lene Rostgaard,
Lindersvoldvej 4,
Lindersvold


Hvis man følger lidt med i den skrivende presse i vores område, er det nok ingen overraskelse, at der er valg til menighedsrådet i år. „Valgforsamlingen”, som det hedder i kirkesprog foregår den 15. september i Roholte Aktivitetshus kl. 19.00.

Jeg er døbt, konfirmeret og gift i Roholte kirke. Nu har jeg så også i en årrække været ansat som gravermedhjælper, derfor brænder mit hjerte specielt for dette sted. Jeg håber virkelig, der er nogle derude i Sognet, der har tid og lyst til, at gå ind i arbejdet med, at køre vores kirke videre, som en selvstændig enhed.

Jeg kender rigtigt mange af jer, der har jeres gang på kirkegården og i kirken. Jeg er sikker på, at det lokale kendskab til jer og omgivelserne, gør, at man lige strammer livremmen, når det kniber med at nå det man gerne vil. Vi får tit at vide, der er så pænt på Roholte kirkegård, og det er vi MEGET glade for.

Jeg holder meget af mit afvekslende job, selvfølgelig er der sæsoner, hvor det er lidt surt, men der er altid lys forude. Jobbet består jo i, alt fra hakke og rive på kirkegården, vande, male grund og træværk, pudse messing i kirken, gudstjeneste og kirkelige handlinger, og meget andet.

Alternativet kan blive, at vi bliver en kirkegård, hvor der bliver sendt et hold ud, når det er meget påkrævet. Og det kan ikke blive, den standard vi har i dag. Lokale arbejdspladser vil gå tabt. Der vil sandsynligvis også blive skruet ned på kirkens aktiviteter.

Her ude på landet foregår der også aktiviteter i og omkring kirken. Der er et dejligt kor, i samarbejde med Hylleholt. Der er sangcafe, hvor alle sangglade er velkommen. Strikkeklubben som nørkler til filippinske børn. Og mødes til kaffe og snak en gang om måneden. Der er koncerter både med eget kor og gæster og solister udefra.

Vi er sammen med Faxe kirke, også kaldet et 2 sogns pastorat. Ikke et ondt ord om Faxe, men det er en bykirke og kirkegård, Roholte er en landsbykirke og kirkegård. Der er bare forskel på land og by, på mange måder. Derfor vælger man jo også, om man vil bo i byen eller på landet. Vi er heldigvis forskellige. Så nu skal du være med til at passe på vores landsbykirke og kirkegård.

Med dette vil jeg kraftigt opfordre til, at du melder dig som kandidat til menighedsrådet nu!!

Og samtidig en opfordring til i hvert fald, at møde op til valgforsamlingen d. 15. september!!

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Frustration over Corona-situationen
- Ungdomsklubber genetableres i tre byer
- Efterskoleelev med opfordring til statsministeren
- Jo, det var Bertel Haarder
- Bertel Haarder: Nej, det var ikke mig der nedlagde Haslev Seminarium
- Man har et standpunkt - om mental sundhed
- Bertel Haarder er utroværdig
- Eksperiment må stoppe
- „Corona-helte” får skattesmæk
- Giv fornuften en chance
- Opråb til fungerende erhvervsminister
- Herr Olsens veje er uransagelige...
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst