De overflødige omfartsveje i Haslev

Torsdag 3. september 2020 kl. 10:00

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

De overflødige omfartsveje i Haslev
Indlæg af:
Lars Juul
Tidligere byrådsmedlem
for Venstre


I sidste uge - mandag den 24. august var interesserede inviteret til borgermøde om de overordnede trafikale løsninger i Haslev. Mødet skulle give os borgere indsigt og forståelse for udbygningen af vejprojekter i og omkring Haslev.

MEN MEN MEN, blev vi så klogere på, hvorfor nogle i byrådet vil bruge godt 41 mio. kr. på f.eks. Gisselfeldvejs forlængelse samt supplerende tiltag på Bråbyvej og Køgevej, når udfordringerne kan løses for 15 mio. kr. ved anlæggelse af nordvendte ramper ved Ulse samt supplerende tiltag på Bråbyvej og Køgevej…

NEJ DET GJORDE VI IKKE, for der var tale om et såkaldt informationsmøde og langt de fleste politikere forholdt sig tavse, så der var ingen dialog med disse…, der var kun et larmende fravær af gode argumenter for at bygge en overflødig omfartsvej inde i byen…!

Den 27. august kunne vi på kommune TV følge borgermøde om budget 2021.
De partier, som havde sat sig ind i problematikkerne omkring afvikling af trafikken i Haslev, rejste sig og gav deres mening til kende. TAK FOR DET. Det glæder mig, at der i vores byråd fortsat er politikere, som sætter sig ind i komplekse sager, lytter og forstår borgerne - for efterfølgende, at træffe deres beslutning på et oplyst grundlag.

Socialdemokratiet, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten meldte klart ud, at de ikke ønsker en overflødig omfartsvej inde i Haslev by, men at de alle går ind for en trafikløsning med nordvendte ramper ved Ulse. Lokallisten tilkendegav også, at de ønskede en afklaring af løsningen med de nordvendte ramper.

Disse partier har alle givet deres holdning til kende. De har læst og forstået, at de undersøgelser og analyser kommunen har iværksat og betalt viser, at nordvendte ramper ved Ulse er en god løsning for hele kommunen. Ramperne kan etableres for 15 mio. kr., da staten typisk dækker 50 % af udgifterne. En sådan medfinansiering fra staten er senest praktiseret i Køge og Slagelse.

Liberal Alliance tilkendegav ikke deres holdning?
Skal vi som skatteborgere i Faxe Kommune stiltiende finde os i, at Dansk Folkeparti endnu en gang - som ved skandalesagen omkring omfartsvejen i Mariager - vil bruge skatteborgernes penge på en overflødig omfartsvej… NEJ, det skal vi naturligvis ikke.

Dialog med borgerne er en afgørende del af det at være folkevalgt. En vidtgående beslutning, som f.eks. Gisselfeldvejs forlængelse - med store negative miljømæssige og økonomiske konsekvenser skal derfor ikke træffes i lukkede rum og pakkes ind i en budgetforhandling.

Kommunalpolitik drejer sig ikke om at understøtte enkeltpersoner og bruge skatteborgernes penge på åbenlyse ufornuftige dispositioner – tilsyneladende med det formål, at fremme egne muligheder for kommunalpolitiske poster ved det kommende valg.

HVOR ER VENSTRE - spørgsmål til borgmester Ole Vive og Venstres byrådsgruppe:
• Skal borgerne involveres og inddrages i udviklingen af byen og kommunen eller skal beslutninger træffes helt udenom gældende kommuneplaner og strategier om bosætning etc.?
• Har der været en debat/drøftelse med Haslevs borgere om prioriteringen af veje fremfor naturen og foreningslivet ved Stadionvej?
• Skal trafikken ledes gennem de rekreative områder i byen - kendt som Byen i det grønne?
• Støtter Venstre - med borgmester Ole Vive i spidsen - Dansk Folkepartis ønske, om den unødvendige forlængelse af Gisselfeldvej?

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Frustration over Corona-situationen
- Ungdomsklubber genetableres i tre byer
- Efterskoleelev med opfordring til statsministeren
- Jo, det var Bertel Haarder
- Bertel Haarder: Nej, det var ikke mig der nedlagde Haslev Seminarium
- Man har et standpunkt - om mental sundhed
- Bertel Haarder er utroværdig
- Eksperiment må stoppe
- „Corona-helte” får skattesmæk
- Giv fornuften en chance
- Opråb til fungerende erhvervsminister
- Herr Olsens veje er uransagelige...
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst