Lysceremoni i Haslev nu på søndag

Onsdag 9. september 2020 kl. 11:33

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Lysceremoni i Haslev nu på søndag
På søndag den 13. september kl. 20 er der lysceremoni på Torvet og i Jernbanegade i Haslev. Lysceremonien afholdes i stedet for Stafet for Livet, der ligesom mange andre arrangementer måtte aflyses pga covid-19.

Det er de frivillige bag stafetten, der står for ceremonien, hvor der tændes lys i små poser med personlige budskaber, hilsener og tegninger til støtte for dem, som er ramt af en kræftsygdom eller til minde om dem, som ikke er her mere.

Der bydes velkommen kl. 20, det er en halv times tid efter solnedgang, hvorefter Stine Schier­macher synger er par sange akkompagneret af Jonas Jæger Jensen. Det var meningen, at Haslev Koret skulle synge, men de måtte melde fra, da de ville komme til at stå for tæt. Derfor bliver det solosang, men dem, som har hørt Stine Schiermacher ved, at det bliver smukt. Stine har tidligere medvirket ved Stafet for Livet.

Lystalen holdes af Else Carl­stedt, som er leder af Kræftrådgivningen i Hillerød.
Lysposerne koster 50 kr. pr. stk og kan købes den 13. september fra 11 i et telt på Torvet. Her kan man også selv dekorere sin pose, hvis man vil det. Teltet er naturligvis indrettet, så man kan holde afstand og der er håndsprit.

Poserne kan desuden købes i en lang række forretninger. Der er fremstillet små plakater til at hænge i forretningsvinduerne, så man kan se, at her sælges lysposer. Man kan også købe poserne på nettet - stafetforlivet.dk/stafet/haslev - så brænder lyset både på nettet og ved aftenens lysceremoni.

Haslev Handelsstandsforening bakker arrangementet op. Flere butikker holder åbent søndag eftermiddag.

Lysceremonien afholdes naturligvis efter gældende corona-regler. Lysposerne sættes op i Jernbanegade, hvor tårnet tidligere stod, samt langs fortovet, så der er plads til, at man kan holde afstand. Og der er professionelle lydfolk på, så både sang og tale kan nå ud til alle.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Almost Irish - jyder med den irske lyd
- Bog om Veteranbussen præsenteres
- Racercyklerne sættes væk - mtb’erne støves af
- Bliv indsamler for Røde Kors i hele kommunen
- Kulturnatten aflyst - men et par ting gennemføres i kirken
- International musikudgivelse fejres i Faxe Ladeplads
- Hovmod i Freerslev Kirke
- Pop-up Opera i Faxe, Haslev og på Stevns
- Kunsten at leve med demens
- Svømning for gravide og forældre med babyer
- Permatopias store sal Loen åbner med top-jazz
- Fruervangs Blomstermark flottere end nogensinde
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst