Fugleskydning i Karise: Der skal nye kræfter til

Onsdag 2. september 2020 kl. 12:02

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Fugleskydning i Karise: Der skal nye kræfter til
Svend Aage Hansen i aktion under fugleskydning i Karise

Karise og omegns Fugleskydningsselskab: Hvis det 118 år gamle selskab fortsat skal bestå, må der også nye kræfter til.

Corona-krisen tvang selskabet til at aflyse årets arrangement som altid finder sted den 2. mandag i juli.

Forud var den årlige generalforsamling også aflyst, men nu indkalder bestyrelsen til generalforsamling torsdag den 10. september kl. 18 på Skolegade 27 i Karise, og pga. Corona kræves der forhåndstilmelding på tlf. 2371 3825 eller 2012 0930 senest tirsdag den 8. september.

Bestyrelsen vil stille forslag om selskabets fortsatte eksistens eller nytænkning.
Fugleskydningsselskabet er et gammelt og traditionsrigt selskab, vel nok et af de ældste selskaber/foreninger i Karise. Dette selskab blev stiftet 1902 på hvilket tidspunkt, der var stiftet mange lignende foreninger rundt omkring i Danmark.

Efter krigene 1848 og 1864 var man klar over, at det var vigtigt, at våbenføre mænd holdt deres skydefærdigheder ved lige, og derfor startede man disse selskaber.

Det er for alle, men det er normalt kun mænd, der deltager i skydningen. I over 100 år har der været afholdt fugleskydning i Karise, på skiftende steder. I perioder under 1. og 2. verdenskrig var selskabets geværer beslaglagt af myndighederne. For at holde skydefærdighederne og selskabet i live, samt for at bevare traditionerne, benyttede man sig i denne periode af luftgevær og bue og pil.

Selskabet aktiver er helt i orden, idet der et antal skydeklare og godkendte geværer. Alle selskabets rekvisitter, keglebane m.v. er vel opmagasineret i en 20 fods stålcontainer, som selskabet fik sponsoreret i 2019 af flere lokale firmaer.

Selskabet har aldrig søgt offentlig støtte, men med en stor indsats af frivillige og lokale firmaer har man formået at afholde årets traditionelle „Fugleskydning” i Karise.

Man er således helt afhængig af medlemstallet, som i 2019 var på 80 kontingentbetalende medlemmer og 6 æresmedlemmer, som sammen med nye medlemmer er stemmeberettiget ved den kommende generalforsamling.

Skal Karise og Omegns Fugleskydningsselskab fortsat være en aktive forening/selskab, må man „op på lakridserne” og støtte op om Selskabet, lyder det fra en af foreningens gode støtter, Svend Aage Hansen.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Haslevs jubilæumsfest 4. oktober gennemføres ikke
- Faxe Ladeplads Idrætsforening modtager 310.000 kr. fra Nordea
- 189 km/t på Vordingborgvej
- Kom direkte ind fra gaden og bliv døbt...
- Rundtur i Haslev med telefon og QR-koder
- Når bibelen er bedst
- Nej til skattenedsættelse
- Høstgudstjeneste i Teestrup - og fest på Troelstrupgård
- Tag med på vandretur i Kalkens Rige
- Nedlukning var ikke skidt for alle
- Bankoaften til fordel for Café Paraplyen
- Foredrag om fremtiden med covid-19
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst