Hjælp til pårørende til psykisk og fysisk syge

Tirsdag 1. september 2020 kl. 08:46

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Hjælp til pårørende til psykisk og fysisk syge
Pårørendevejleder Lotte Ros­toft står for alle grupperne
Pårørendegrupper: Det er svært at være pårørende til et menneske, som man holder af, og som lider af alvorlig fysisk eller psykisk sygdom.

Men der er hjælp at hente. Faxe Kommune har haft stor succes med samtalegrupper til pårørende, og nu tilbyder kommunen nye grupper, som starter i løbet af september måned.

Der er forskellige tilbud. Nogle grupper mødes på mere traditionel vis, fysisk, på Faxe Sundhedscenter. Andre grupper samles til gåture eller onlinemøder.

De to sidstnævnte grupper er helt nye tilbud, så alle har mulighed for at være med på den måde, som passer den enkelte bedst. Med hensyn til gåture, så er der evidens for at bevægelse og naturen har en gavnlig effekt på humøret og den stressbelastning, som mange pårørende oplever.

Pårørendevejleder Lotte Ros­toft deltager i alle grupper og der vil være fokus på, at man får støtte til at håndtere dagligdagen som pårørende. Der er både formiddags- og sene eftermiddagsgrupper.

Grupperne henvender sig til alle, der synes det er svært at være pårørende, for man står pludselig overfor mange nye opgaver og bekymringer i hverdagen.

Faxe Kommune tilbyder pårørende en mulighed for at være sammen med andre, som er i den samme situation. Man kan dele erfaringer og søge støtte hos hinanden.

Grupperne starter her i september - de første allerede i næste uge. Du kan ringe eller sende en SMS til Lotte på 5620 3381 og høre nærmere om de forskellige grupper.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Haslevs jubilæumsfest 4. oktober gennemføres ikke
- Faxe Ladeplads Idrætsforening modtager 310.000 kr. fra Nordea
- 189 km/t på Vordingborgvej
- Kom direkte ind fra gaden og bliv døbt...
- Rundtur i Haslev med telefon og QR-koder
- Når bibelen er bedst
- Nej til skattenedsættelse
- Høstgudstjeneste i Teestrup - og fest på Troelstrupgård
- Tag med på vandretur i Kalkens Rige
- Nedlukning var ikke skidt for alle
- Bankoaften til fordel for Café Paraplyen
- Foredrag om fremtiden med covid-19
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst