Barndommens gade, gavlmalerier og stor strand

Onsdag 2. september 2020 kl. 09:01

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Barndommens gade, gavlmalerier og stor strand
Mikkel Niess fra BID Danmark (hvid skjorte) tager notater under aftenens møde

Onsdag aften blev der holdt BID-møde på Haslevs nye strand. Altså den der ligger på Torvet - den som nogle blot kalder en stor sandkasse. Men det ER altså en strand, og til næste år bliver den måske meget større.

Stranden var et af de tiltag der lynhurtigt blev sat i værk efter seneste BID-møde. Nogle bestilte sand, andre indkøbte „palmer” og legeredskaber, og rigtig mange mødte op for at etablere stranden.

Det var et godt tiltag, for mange børn har brugt stranden sommeren igennem. Derfor besluttede man på onsdagens BID-møde, at man vil søge kommunen om tilladelse til at gøre stranden meget større til næste år - og Centrum Pubben arbejder samtidig på at få tilladelse til en udendørs bar.

Flere skal med i BID

Nu har vi nogle gange nævnt BID, men hvad er det for noget? BID står for Business Improvement Districts, og handler om at man skal samarbejde for at opnå resultater - og i denne sammenhæng handler det om at skabe mere liv i Haslev og skabe aktiviteter til glæde for såvel erhvervsliv som for byens borgere.

Det er BID Danmark der står for projektet i Haslev, og det er indehaveren selv, Mikkel Niess, der leder projektet i Haslev, og når det er slut, kommer turen til Faxe.

Det har fortrinsvis været indehavere af forretninger der har deltaget i møderne, men man skal helst have flere med - også repræsentanter fra byens foreninger - og fra ganske almindelige mennesker, så derfor blev det besluttet at alle der deltog i onsdagens møde, hver skulle tage mindst én ekstra med til næste møde der er den 23. september i Bykroen.

Meningen med BID-projektet er nemlig ikke kun tiltag der gavner byens forretninger. Der skal være tiltag der kommer hele byen tilgode, så derfor skal endnu flere være med.

Det sættes i gang

BID handler ikke om store forkromede, dyre og tidskrævende tiltag. Det skal være tiltag der straks kan sættes i gang og ikke koster en formue.

Så lige her og nu besluttede man at indkøbe en masse flag, der kan sættes foran forretninger og spisesteder langs Jernbanegade. Frank Månsson fra Bykroen sørger for indkøb og udlevering af flagene.

Gavlmalerier

En borger, der deltog i mødet, har kontakt til en Næstved-kunstner, der vil komme på besøg i Haslev i nærmeste fremtid. Her vil de se på mulighederne for gavlmalerier i Haslev - og udarbejde en plan for hvordan det kan gribes an.

Og når man nu er ved det med forskønnelse af byen, foreslog Svend Pedersen fra Musikskolen, at man måske også kunne gøre noget for at forskønne baggårdene - måske med grafitti, men af høj kvalitet.

Barndommens gade

Man talte også om hvad der kan sættes i gang til næste år, og her endte det med „Barndommens gade” - et tema som skal køre fra foråret, hen over sommeren og i efteråret.

Mange husker at der i byernes baggårde hang vasketøj til tørre. Nu flytter man „vasketøjet” ud på Jernbanegade - noget der sikkert vil få mange turister til at spærre øjnene op...

Men dermed slutter det ikke. Mange ting er i støbeskeen. Man kan derfor forestille sig musikarrangementer med temaet Barndommens gade. Der kunne komme lørdage hvor man kan bygge sæbekassebiler og måske køre om kap, lege gamle lege - og nogle lørdage vil man invitere veteranbiler til byen.

Så meget sættes i værk i forbindelse med BID - og meget mere kunne sættes i værk, men det kræver at flere møder op og kommer med de gode ideer. Og „flere” er altså ikke „de andre” - „flere” kunne være dig...

Næste møde afholdes onsdag den 23. september kl. 18.00 i Bykroen på Jernbanegade 47 - mød op og kom med dine gode ideer. Der er brug for dem.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Haslevs jubilæumsfest 4. oktober gennemføres ikke
- Faxe Ladeplads Idrætsforening modtager 310.000 kr. fra Nordea
- 189 km/t på Vordingborgvej
- Kom direkte ind fra gaden og bliv døbt...
- Rundtur i Haslev med telefon og QR-koder
- Når bibelen er bedst
- Nej til skattenedsættelse
- Høstgudstjeneste i Teestrup - og fest på Troelstrupgård
- Tag med på vandretur i Kalkens Rige
- Nedlukning var ikke skidt for alle
- Bankoaften til fordel for Café Paraplyen
- Foredrag om fremtiden med covid-19
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst