Fotografer udstiller i Faxe Sundhedscenter

Onsdag 2. september 2020 kl. 09:22

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Fotografer udstiller i Faxe Sundhedscenter
Fotogruppen Infinity udstiller på Faxe Sundhedscenter

Fotografer udstiller i Faxe Sundhedscenter
Tvivleren hedder dette værk
I Faxe Sundhedscenter kan man i september se fotografier af fotograferne Bob Walker og Jørgen Christensen fra Fotogruppen Infinity.

Besøgende på Sundhedscentret har adgang til den gennem hovedindgangen, og billederne er ophængt i underetagen.

Udstillingens titel er „Nuet er det punkt hvor tiden rører evigheden” og omfatter 26 billeder, der både omfavner hverdagen og undersøger det abstrakte.

- Nuet er der, hvor tiden berører evigheden. Vi oplever nok ikke hverdagen (nutiden) som en del af evigheden, selv om vi godt ved, at der før os og efter os, er en evighed, men man kan godt opleve en adgang til evigheden gennem den enestående begivenhed, nemlig i nuets udstrækning ud over tiden, lyder det fra de to fotografer.

Fotograferne inviterer beskueren til at blive betaget af sammenhængen mellem fantasi og virkelighed, at være åben for et abstrakt univers. Eksisterer tid som andet end en menneskelig idé? Hvis „tid” er ikke-eksisterende, hvor har vi så vore minder fra? Er ikke min erindring bevis på tid?

De 26 billeder er hvert forsynet med korte tekster, hvor tekst og foto spiller sammen i en dialog. Dermed belyser vi på mange varierede måder, hvordan man kan opfatte tidens gang. Og derigennem håber vi også at kunne inspirere til eftertanke om, hvordan vi lader vores tid og eksistens gå op i en højere enhed.

Vi er forskellige som mennesker og fotografer. Bobs billeder tilhører et mere abstrakt lyrisk udtryk, mens Jørgens overvejende er i en slags fortællende, undertiden magisk stil. Billederne spiller sammen i smuk harmoni.

- Vores inspiration kommer overvejende fra fotografi og maleri - men også andre visuelle kilder, siger Jørgen Christensen.

Alle billeder er komponeret af mange forskellige elementer, som de har bearbejdet frit i digitale teknikker. Billederne er i såvel sort-hvid som farve.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Haslevs jubilæumsfest 4. oktober gennemføres ikke
- Faxe Ladeplads Idrætsforening modtager 310.000 kr. fra Nordea
- 189 km/t på Vordingborgvej
- Kom direkte ind fra gaden og bliv døbt...
- Rundtur i Haslev med telefon og QR-koder
- Når bibelen er bedst
- Nej til skattenedsættelse
- Høstgudstjeneste i Teestrup - og fest på Troelstrupgård
- Tag med på vandretur i Kalkens Rige
- Nedlukning var ikke skidt for alle
- Bankoaften til fordel for Café Paraplyen
- Foredrag om fremtiden med covid-19
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst