Verdensmål Udvalget vil have input fra andre udvalg

Fredag 21. august 2020 kl. 09:34

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Verdensmål Udvalget vil  have input fra andre udvalg
Faxe Kommune: Verdensmål Udvalg beder nu kommunens politiske udvalg om at gennemgå deres områder med tættekam. Udvalget har brug for at vide, hvordan udvalgene tænker FNs verdensmål ind i deres aktiviteter og planer for fremtiden.

Formanden for Faxe Kommunes Verdensmåls Udvalg, René Tuekær, gav torsdag aften lektier for til sine byrådskolleger. Efter en gennemgang af fremdriften i udvalget, bad han nemlig udvalgene om at sætte FNs verdensmål på dagsordenen på deres kommende møde.

Verdensmål Udvalgets plan er at forberede en skriftlig strategi/politik for bæredygtighed til Økonomiudvalget i foråret 2021. Derfor har udvalget brug for mere konkrete input om de øvrige politiske udvalgs erfaringer, overvejelser, planer og ideer til at arbejde med FNs verdensmål og særligt verdensmål nummer 12.

- Den interne dialog er meget vigtig. I sidste ende giver det et langt bredere ejerskab til den indsats, vi som udvalg er sat i verden for at løse. Det er udvalgene, som er specialister ud i alle afkroge af kommunens virke, og det er byrådskollegerne og administrationen inden for de enkelte udvalg, som kan afdække helt konkrete områder at arbejde med i forbindelse med FNs Verdensmål, siger René Tuekær, der samtidig takker byrådskollegerne for at bakke op om den arbejdsopgave, Verdensmål Udvalget beder dem om at løse.

At FNs Verdensmål fylder politisk i Faxe Kommune er udtrykt tydeligt i den nyligt vedtagne Vision 2030. Her nævner byrådet, at de i deres mål, strategier og politikker vil vi indtænke en bæredygtig udvikling og verdensmålene.

Kommunens politiske udvalg drøfter verdensmålene og deres arbejde hermed på møderne i september. Den 6. oktober samler Verdensmål Udvalget så op på resultatet af drøftelserne ved at invitere formandskaberne fra udvalgene til et temamøde.

Medlemmer
Udvalget er et §17,4 udvalg. Et udvalg et byråd kan nedsætte for en kortere periode, sammensat af byrådsmedlemmer samt personer hentet „udefra”.
René Tuekær, Byrådsmedlem (L - Lokallisten)
Inger Andersen, Byrådsmedlem (A - Socialdemokratiet)
Michael Rosendahl, Byrådsmedlem (V - Venstre)
Kjeld Nielsen, Folkeoplysningsudvalget.
Arne Vinten Nielsen, Danmarks Naturfredningsforenings Lokalafdeling
Bent Kunding, Boligforeningen Lejerbo/Frøgården
Lotte Coermann Nygaard, Haslev Gymnasium
Mads Nielsen, VUC i Faxe
Gregers Münter, Business Faxe (Rønnede Kro)
Eksterne ad hoc ressource-personer: Jannik Egelund RUC og Lise Carstensen Virkelighedsambassadør, Faxe Sociale Udviklingscenter

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sommersang på Møllegården vender tilbage
- Det drypper godt til træskulpturen
- Haslev Tennisklub melder om succes på Tennissportens Dag
- Familie og Samfund genåbner lige udenfor kommunegrænsen
- Nu er der isvogn ved Faxe Vandrerhjem
- Fællessang Karise - Maria B. Høyer synger for
- Paraplyen går rent...
- Roklubben Viking hejste standeren i stilhed
- Danmark Rundt i stedet for en cykeltur til Paris
- Fodhuset - ny klinik i Faxe Sundhedscenter
- Faxe Tennisklub fik flere nye medlemmer
- Grønt image blegner i Karise
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst