Galleri Troika - et aktivt galleri midt i Haslev

Onsdag 26. august 2020 kl. 09:23

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Henrik Skorá ved lærredet

Nyt galleri: Midt på Jernbanegade i Haslev, nærmere bestemt i nummer 37, åbner der nu et galleri, som samtidig fungerer som arbejdende værksted for mennesker i beskyttet beskæftigelse og under uddannelse - STU - Særlig Tilrettelagt Uddannelse.

Det er Karisefonden der står bag det nye galleri, hvor kunstnere kan leje lokalerne til udstilling og salg af deres værker, og samtidig arbejder der syv i beskyttet beskæftigelse og fire der er i gang med deres STU - og dertil kommer tre ansatte undervisere/pædagoger.

Da Haslev-Faxe Posten kiggede indenfor i Galleri Troika var nogle i gang med at lave pileflet, andre lavede figurer i keramik, og en enkelt var i gang med at lave mosaik. Altsammen meget flotte arbejder, der sælges fra Karisefondens butik Una lidt længere oppe ad Jernbanegade.

Selv om Galleri Troika først lige er åbnet, har kunstnere allerede lejet sig ind for de næste tre måneder, så er du kunstner, og kunne tænke dig at udstille i galleriet, skal du ikke vente alt for længe med at kigge ind og lave en aftale.

Den første kunstner

Henrik Skorá bliver den første kunstner der udstiller i Galleri Troika. Han er uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole i København, Institut for Visuel Kommunikation i 1985.

Han aar siden 2006 levet af at male sine oftest abstrakte billeder primært i akryl/olie på lærred.

- Inspirationen til mine billeder finder jeg bogstavelig talt i hvad som helst: naturen, kærligheden, hverdagen, musikken, avisen, selv en løbetur med en vabel på højre storetå og så naturligvis farverne i sig selv, det er dem, der bærer billedet, fortæller Henrik Skorá.

Hans hjerne arbejder altid med farverne og ideerne, finder nye og udvikler dem, der allerede er i gang. Nogle gange er en idé meget konkret. Han ser ligefrem det færdige billede i en slags syn. Andre gange er ideen meget lidt konkret. Den er måske mere en anelse eller en fornemmelse, billedet skabes så gennem en bevidst arbejdsproces.

Billedets indhold og form er en lille historie, et udsagn eller et statement, som Henrik Skorá bruger billedet til at formidle. Billederne vil noget, der er noget på spil. Der er noget, der er så vigtigt, at man må tage sig tid til at se, opleve, forstå eller ikke forstå, men altid inspireres af hvad, det nu er.

- Nogle gang er denne historie helt klar og stramt fortalt, men andre gange er billedet sig selv, og det vigtigste er ikke nødvendigvis, at den, der ser på billedet, får de samme tanker som jeg, men at han/hun gør sig sine egne. For når jeg er færdig med billedet, er det mentalt set ikke længere mit, og folk må naturligvis opleve og forstå mine billeder, som de selv vil, slutter kunstneren.

Kig ind i Galleri Troika, og find ud af hvad Henrik Skorás billeder siger dig.

Af Torkild Svane Kraft


© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Haslevs jubilæumsfest 4. oktober gennemføres ikke
- Faxe Ladeplads Idrætsforening modtager 310.000 kr. fra Nordea
- 189 km/t på Vordingborgvej
- Kom direkte ind fra gaden og bliv døbt...
- Rundtur i Haslev med telefon og QR-koder
- Når bibelen er bedst
- Nej til skattenedsættelse
- Høstgudstjeneste i Teestrup - og fest på Troelstrupgård
- Tag med på vandretur i Kalkens Rige
- Nedlukning var ikke skidt for alle
- Bankoaften til fordel for Café Paraplyen
- Foredrag om fremtiden med covid-19
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst