Mød Børns voksenvenner i Haslev Bio

Mandag 3. august 2020 kl. 16:22

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Mød Børns voksenvenner i Haslev Bio
Haslev Bio er rammen for arrangementet. Foto: Haslev Bio

Voksenvenner: Den lokale afdeling af den landsdækkende forening Børns voksenvenner har haft stor succes i Køge Kommune, hvor 17 børn og voksne har fundet nye venner, og nu håber foreningen, at børn og voksne i Faxe Kommune også vil være med.

Derfor holder de et arrangement i Haslev Bio den 8. august, hvor man kan møde folk fra foreningen. Det gælder både, hvis man er voksen og har overskud til at være en støtte for et barn, eller hvis man er barn som har brug for en voksenven, forklarer Johnny Bøgelund fra Børns Voksenvenner.
- Vi vil gerne have nye medlemmer i Faxe Kommune, og vi håber, at folk kommer og snakker med os, siger han.
- Ønsker man at høre om vores spændende foreningen, er man mere end velkommen at dukke op fra klokken 10 i Haslev Bio den 8. august, siver Johnny Bøgelund.

Musiker Tim Schou spiller

Der er også en kulturel oplevelse at komme efter. Klokken 11 spiller musikeren Tim Schou, der vandt det danske Melodi Grand Prix i 2011, og som er ambassadør for Børns voksenvenner Køge i Stevns Kommune, hvor han stammer fra.
Klokken 12 vises filmen Trolls i biografen, og denne del af arrangementet er for de nuværende voksne og børn i foreningen, men hvis der er ekstra plads, kan der muligvis gives billetter til filmen også på dagen.
Typisk kommer børnene i foreningen fra familier med et spinkelt familie-netværk, som ofte skyldes at den ene forældre ikke er nærværende.
- De mangler nogen at slå smut med i weekenden, siger Johnny Bøgelund.
For at udbrede kendskabet til foreningen er der ambassadører i de forskellige områder, foreningen dækker. Håndboldspilleren Lars Jørgensen er én af ambassadørerne, i Faxe Kommune er byrådsmedlem Laura Vestina Andréa (S) ambassadør, og i Stevns Kommune er det musikeren Tim Schou.
Musikeren fra Stevns har lagt dansk stemme til Kvist, én af karaktererne i filmen Trolls, hvilket Justin Timberlake gør i den engelske version. Dermed passede det perfekt, at Tim Schou kan komme og spille et par numre og reklamere for Børns Voksenvenner Køge, når netop Trolls bliver vist ved arrangementet den 8. august.
- Det var super heldigt, at det kunne lade sig gøre, for han har rigtig travlt, siger Johnny Bøgelund.

Venskab giver selvtillid

Voksenvenner er rollemodeller for børn, og det er berigende at se børn udvikle sig gennem et venskab, forklarer Johnny Bøgelund.
- Man kan virkelig se, de her børn får selvtillid. Mange har været ude for nogle svigt, fordi deres far eller mor ikke er tilstede. Man kan se over tid, at de gennemgår en positiv udvikling, og deres forældre fortæller, at de bliver gladere, siger Johnny Bøgelund.
Rent praktisk er rammen om venskaberne, at voksenvennen henter barnet i weekenden eller hverdagene et par timer, alt efter hvad der passer i voksenvennen og barnets liv.

- Vi sejler, fisker og tager i zoo

Der er kun få venskaber syd for Køge, selvom Børns Voksenvenner Køge ud over Greve og Solrød også dækker Faxe og Stevns. Dog er Jann Andersen fra Køge voksenven for 8-årige Alexander fra Hårlev. Han fortæller, at han henter og bringer Alexander hver 14. dag eller en gang om måneden.
- Det er et meget gensidigt venskab. Vi får nogle oplevelser sammen, og vi har den trygheder, som venner nu har. Og så er jeg voksen og han barn, fortæller Jann Andersen.
Alexander kan se op til Jann Andersen.
- Vi sejler, fisker og har været i zoologisk have. Nogle gange går vi bare en tur, fortæller Jan Andersen.
- Små ting, men stort for et barn
Jann Andersen oplever, at det er vigtigt for Alexander at have én at snakke med.
- Der findes nogle børn, der savner én at være fortrolig med, fordi de måske ikke har nogen derhjemme, som de kan snakke med om de samme ting, siger Jann Andersen.
Det, der trykker, kan være noget, der er sket i skolen, fx nogen der driller.
- Små, banale ting, men stort for et barn, siger Jann Andersen, der understreger, at et venskab er livslangt, når først man har forpligtet sig som ven, så er det vigtigt, at man holder ved og bliver ved med at være der for barnet.

Krav til voksenvenner

Der er ingen formelle krav for at få en voksenven. Matchning af et venskab laves af kompetente repræsentanter fra foreningen, som taler med både voksne og børn og forsøger at finde ud af, hvem der kunne have glæde af hinanden.
Voksne skal kunne fremvise en ren straffeattest og en børneattest, og alle børn og venner følges tæt af foreningen, så man sørger for at alle har det godt, forklarer Johnny Bøgelund.
Hvis man er interesseret i at høre mere om Børns Voksenner, så er det bare at møde op fra klokken 10-12 den 8. august i Haslev Bio.

Af Per Skovkjær Sand

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Verdens Gang: Diktatorer er på mode igen
- Store affaldsproblemer i sommerhusområde
- Sommerhusballade - hash i lommen - ræsede udenom politibil
- En aften om Haslevbilleder i Kirkehuset
- Tanja Larsson kan fejre første år i Folketinget
- Kirken og Emmaus henter inspiration fra Skotland
- Koncert og gudstjeneste
- Ægtepar udstiller i Troika
- The Dreams Hundesalon fejrer 10 års jubilæum
- Motorcyklist mistede livet
- To sigtet for hærværk mod politibil
- Haslevs historie kører på lysende skinner
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst