Udstilling, bogudgivelse og farlige drømme i Haslev

Mandag 10. august 2020 kl. 08:22

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Udstilling, bogudgivelse og farlige drømme i Haslev
Ensemble Storstrøm

Udstilling, bogudgivelse og farlige drømme i Haslev
Mathias Hedegaard
Der er nærmest tale om et Kinderæg i Haslev kirke fredag den 14. august. Man får i hvert fald hele tre ting på én gang_ koncert, jubilæumsudstilling og en ny bog om Haslevs første 150 år.

Når den store danske tenor Mathias Hedegaard optræder ved 150 års festkoncerten i Haslev Kirke fredag den 14. august kl. 19.30, vil han blandt andet synge den danske senromantiker Peter Heises sangcyklus ’Farlige drømme’.
Heise komponerede sangene i 1870’erne til tekster af datidens store digteridol, Holger Drachmann.
I 1870’erne tog Haslev også form som en rigtig by. Der har sikkert været besindige byplanlæggere og arkitekter, der kunne have kaldt Haslevs første byggeboom for farlige drømme.
For i modsætning til provinsbyer med en længere historie var der ikke nogen begrænsninger på, hvad Haslevs byggematadorer havde lyst til at opføre.
I Haslev fik landets unge arkitekter virkeligt lov til at bruge deres fantasi, hvad ikke mindst byens hovedstrøg stadigvæk bærer præg af.
Ved koncerten den 14. august flettes musik og arkitektur netop sammen på den fineste måde. Faxe Kommunes eget professionelle orkester, som dog deles med andre, Ensemble Storstrøm giver koncert fuld af romantisk musik fra årene omkring 1870.
Og naturligvis rundes koncerten af med Lumbyes ’Jernbanegaloppen’ - for Haslev Bys historie begynder netop med det første togs ankomst til byen den 4. oktober 1870!
Udstilling og bog om Haslev
Efter musikken byder Faxe Kommune og Haslev Kirke på et lille glas, og så er der fernisering på fotoudstillingen ’Haslev Stationsby 150 år’ - og i den forbindelse udgiver Faxe Kommunes Arkiver en ny bog om Haslev: „Haslevbilleder - en billedbog”
Udstillingen består af udvalgte billeder fra byen, historiske og nutidige. Arkivleder Marianne Rasted og kollegaerne Jytte Melau og Erik Skov står bag både udstilling og bog. Bogen giver haslevitterne en enestående lejlighed til at blive klogere på deres by.
Koncerten begynder kl. 19.30, og arrangørerne håber, at der denne aften er plads til alle de publikummer, der gerne vil deltage. Der er gratis adgang.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Verdens Gang: Diktatorer er på mode igen
- Store affaldsproblemer i sommerhusområde
- Sommerhusballade - hash i lommen - ræsede udenom politibil
- En aften om Haslevbilleder i Kirkehuset
- Tanja Larsson kan fejre første år i Folketinget
- Kirken og Emmaus henter inspiration fra Skotland
- Koncert og gudstjeneste
- Ægtepar udstiller i Troika
- The Dreams Hundesalon fejrer 10 års jubilæum
- Motorcyklist mistede livet
- To sigtet for hærværk mod politibil
- Haslevs historie kører på lysende skinner
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst