Længe undervejs, men nu indvies fredsrelieffet

Mandag 3. august 2020 kl. 10:30

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

På lørdag præsenterer Keramik-Lise sit fredsrelief

Faxe Ladeplads: For et par år siden fejrede Keramik-Lise, med efternavnet Vestergaard, 40 års jubilæum som keramiker, og påbegyndte samtidig et fredsrelief.

Egentlig skulle dette flotte relief have været afsløret, eller indviet, for længe siden - men det drillede hende. Men nu er det klart og det indvies lørdag den 8. august kl. 14 i hendes atelier på Strandvejen 118 i Faxe Ladeplads.

På 20 sprog står med håndskrift på stentøjsler: Fokus på Fred - frem for på krig - og 39 mennesker har bidraget til relieffet.

Farverige håndtryk fra 19 mennesker danner rammen om relieffet - heraf håndtryk fra seks børn fra børnehaven i Faxe Ladeplads. Fred er jo, når børn kan lege uden frygt for bomber, siger Keramik-Lise.

Lise Vestergaard har arbejdet med keramik i over 40 år og lært faget både hos en pottemager i Japan og hos keramikere på Bornholm og Østerbro samt som selvstændig.

Projektet med at lave relieffet har været længe undervejs. Det store gennembrud kom på Lindersvold hvor der både var afslutningsfest for den internationale afdeling og fødselsdagsfest for Gonzalo Vargas fra Chile og hvor en stor busfuld flygtninge ankom som gæster.

Det blev til de første 15 sprog. Senere kom russisk, tysk, fransk, tyrkisk, hebraisk - alt med håndskrift via forbindelser rundt om i verden.

- En stor forsinkelse var, at det ene ud af de 75 stykker, der udgør relieffet blev ved med at revne lige midt gennem teksten i glasurbrændingen, der er på 1250 grader, fortæller Lise.

Symbolsk nok var det den engelsk/amerikanske tekst der voldte problemer, men nu er det altså klaret.

Focus on Peace - not on war, er titlen og 90% af salgsprisen går til genopbygning i de lande hvor Danmark er gået i krig i de sidste to årtier via anerkendte organisationer, oplyser Keramik-Lise.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Verdens Gang: Diktatorer er på mode igen
- Store affaldsproblemer i sommerhusområde
- Sommerhusballade - hash i lommen - ræsede udenom politibil
- En aften om Haslevbilleder i Kirkehuset
- Tanja Larsson kan fejre første år i Folketinget
- Kirken og Emmaus henter inspiration fra Skotland
- Koncert og gudstjeneste
- Ægtepar udstiller i Troika
- The Dreams Hundesalon fejrer 10 års jubilæum
- Motorcyklist mistede livet
- To sigtet for hærværk mod politibil
- Haslevs historie kører på lysende skinner
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst