Oplev sommerens farveorgie i Birthes have

Onsdag 22. juli 2020 kl. 08:53

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Oplev sommerens farveorgie i Birthes have
Birthe Jensen har taget dette flotte billede i sin have

Fuchsiaens dag: Søndag den 26. juli inviterer Fuchsia-entusiaster over hele landet til åben have. Og en af haverne der åbnes for interesserede er Birthe Jensens have på Rørdalen 14 i Haslev. Her er der åbent fra kl. 10 til 17.

Fuchsiaentusiaster er mennesker, der elsker at pusle om deres mange blomster, og som i vinterens mørke tid glæder sig til foråret og den farveeksplosion, de store og farverige blomster fra Andesbjergene belønner dem med, når de kommer ud af deres vinterhi.

Fuchsia er oprindeligt en vild plante, som blev fundet første gang i 1696 på øen Haiti og den er sandsynligvis kommet til Danmark i 1800-tallet. Der er fundet 111 arter i Andesbjergene og andre steder i Syd- og Mellemamerika samt på New Zealand.

Gartnere har forædlet på de oprindelige vildarter og på den måde fremelsket over 20.000 hybrider. Derfor er det næsten umuligt at beskrive en fuchsia. Den findes i så mange former og farver, at de rette ord er en sanseoplevelse af farver.

Medlemmerne af de 15 fuchsiaklubber, der findes over hele landet, kommer ikke sovende til forårets og sommerens farvefest i deres haver. Selv om fuchsiaen kommer fra Andesbjergene, og altså trives i højden, har forædlingen gjort, at det også er en sart plante.

Når frosten kommer, skal fuchsiaplanterne beskæres og inden døre - eller på anden måde beskyttes mod frosten. Og først når foråret definitivt sætter frosten for døren, kan de entusiastiske „fuchsianere” genplacere deres blomster på steder i haven, hvor blomsterne så lyser op indtil efteråret - forudsat altså at de passes med flittig vanding, gødning og nusses om ved at visne blomster og frøstande fjernes.

Ønsker man yderligere oplysninger om de smukke blomster, Dansk Fuchsia Selskab og Åbne haver i hele landet kan de findes på www.fuchia.dk.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Spøgelsesbilist på motorvejen var fuld
- Mød Børns voksenvenner i Haslev Bio
- Tag på udflugt og se gamle høstmaskiner
- Længe undervejs, men nu indvies fredsrelieffet
- Forsvarsbrødrene inviterer på tur Møn og Masnedø
- "Spar på skinnerne, og giv os skilte"
- Viktor Haugshøj Jensen udstiller på Haslev Bibliotek
- Mænds Mødesteder genåbner efter lang corona-pause
- Politiet beslaglagde 24-årigs bil
- Stor donation fra Carglass til Faxe Røde Kors
- Verdens Gang: Jeg er krænket, altså lever jeg...
- Haslev Station genopføres - i miniformat (Video)
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst