Magtfuldkommenhed og rønnebær

Mandag 29. juni 2020 kl. 09:32

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Magtfuldkommenhed og rønnebær
Indlæg af:
Eli Jacobi Nielsen
Gruppeformand, DF, Faxe byråd
Prins Buris Vej 19
4653 Karise


I byrådssalen og i et debatindlæg udtrykker SF’s Henrik Friis kritik af vedtagelsen af en tillægsbevilling til anlægget af tunnellen i Karise under Østbanen.

I et protokollat til referatet hedder det at projektet ikke „bør prioriteres nu i en tid med begrænset finansieringsgrundlag” - samme bekymring for kommunens økonomi var ikke til stede ved byrådsmødet i maj, hvor SF fandt at det var helt OK med et underskud på regnskabet i 2020, endda med en overskridelse af servicerammen, altså præcis det område hvor kommunens økonomi er udfordret. Det er som bekendt på driften der er problemer, ikke anlægssiden.

Projektet er desværre blevet dyrere end konsulenterne havde forudset, men i lyset af det pres der er og har været for Østbanens fortsatte drift på skinner, ville en udsættelse af projektet være et helt forkert signal, der indikerede ligegyldighed og manglende tiltro omkring Østbanen.


Regionsrådet har netop besluttet at gå videre med arbejdet med sporrenoveringen, det skal vi som kommune naturligvis følge aktivt op på. Politik kræver handlekraft, vilje til at tage beslutninger, og modet til at påtage sig et ansvar herfor, det var hvad flertalsgruppen udviste.

En helt extraordinær situation gjorde at sagen blev behandlet tre gange samme dag, og tre gange vedtaget med flertalsgruppens stemmer. Dette er naturligvis ikke udtryk for „magtfuldkommen” men blot en helt normal demokratisk proces, hvor sagerne afgøres ved simpelt flertal - mindretalsdiktatur er ikke indført endnu. Såfremt man ikke kan acceptere dette er man ude på de sure rønnebærs mark.

Debatindlægget indeholder af uransalige årsager en i øvrigt helt korrekt serviceoplysning om at TMUs formand, undertegnede, er bosat i Karise. Det er SFs Henrik Friis ikke længere, idet han nu bor i Haslev - hos Dansk Folkeparti mener vi naturligvis ikke at det diskvalificerer ham fra at have holdninger til hvad der sker i Haslev, eller andetsteds i kommunen for den sags skyld - det er trods alt lokalpolitik vi beskæftiger os med.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Hylleholt kirkegård - en perle i Faxe Ladeplads
- Den gamle stub o lad den stå
- SF ønsker alle en god 1. maj
- Asocialdemokratisk fremmedfobi
- Strandparken skal ikke åbnes op
- Godt det lykkedes med Østbanen
- Nu rykker det for Østbanen
- To spørgsmål til borgmester Ole Vive
- Livet leves lokalt - nærheden skal tilbage
- Forfølgelse af naturven
- Strandparken skal forbedres - ifølge kommunen
- Lad fortsat naturen råde i Strandparken
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst