Fantastiske oplevelser til halv pris hele sommeren

Onsdag 1. juli 2020 kl. 10:44

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Fantastiske oplevelser til halv pris hele sommeren
Peter Gravlund håber på masser af museumsgæster - til halv pris. Her er han fotograferet på museet på Rådhusvej 2 i Faxe

Det var en meget glad direktør for Østsjællans Museum avisen mødte forleden. For han kunne afsløre, at nu kan man besøge egnens museer til halv pris.

Peter Gravlund, hedder han. Og han er direktør for Østsjællands Museum, der omfatter Koldkrigsmuseum Stevnsfort, Geomuseum Faxe og museet på Rådhusvej i Faxe.

- Vi måtte jo lukke helt ned på grund af Corona, og med lukkede døre, ingen gæster - og en stor del af vores indtægter stammer fra vores besøgende, siger Peter Gravlund. Så vi har det ikke så godt lige nu rent økonomisk.

Men heldigvis har de tre museer netop fået del i en støttepakke fra kulturministeriet. En pakke der betyder, at gæster kun skal betale halv pris når de besøger museerne - den anden halvdel betaler ministeriet. På den måde håber man på flere besøgende, så der kan blive rettet op på de manglende indtægter under nedlukningen.

Peter Gravlund understreger at halv pris ikke kun gælder besøg på de tre museer. Der er også halv pris på fossiljagterne i Faxe Kalkbrud, og på guidede ture ned i undergrunden på Stevnsfort.

- På grund af restriktioner om forsamlinger, kan der ikke være lige så mange med på turene som vi plejer, så jeg vil kraftigt anbefale at man går ind på vores hjemmeside og booker en guided tur, siger Peter Gravlund.

På Geomuseum Faxe er der hele sommeren en specialudstilling om dinosaurer og på museet på Rådhusvej 2 i Faxe kan man både se en fossiludstilling og en spændende udstilling om besættelsestiden.

Den handler både om den helt almindelige dagligdag under besættelsen, og om modstandskampen her på egnen. Udstillingen er absolut et besøg værd - og så oven i købet til halv pris...

Læs mere om de tre museer og book guidede ture via hjemmesiden kalklandet.dk

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Krea Deluxe blev Årets virksomhed 2020
- Royal Unibrew indgår millionaftale med Tivoli
- Fri som fuglen
- Klezmerduo spiller til adventskoncert
- Borger- og erhvervsforeninger i kamp for Østbanen
- Klar til åbning af smørrebrødsbutik
- Ildsjæle pyntede byen
- Bare rolig - julen kommer også til Faxe i år
- Julekoncert i Kongsted Kirke
- Hold øje med julelågen og vind en præmie...
- Benjamin Kjær genvandt Danmarksmesterskabet
- 90 års fødselsdag
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst