Kom og se Kunst i Haven i Dalby på lørdag

Onsdag 1. juli 2020 kl. 08:49

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Kom og se Kunst i Haven i Dalby på lørdag
Nelli Grigorian

Kom og se Kunst i Haven i Dalby på lørdag
Peter Aalbæk holder åbningstalen
Filmmanden Peter Aalbæk holder åbningstalen, når billedkunstner Nelli Grigorian samler nogle af sine kunstnervenner i haven på sin bopæl, Babberupvej 4 i Dalby på lørdag kl. 11-15.

Udstillingen er under tag i telt og overdækkede pavilloner. Filminstruktøren Peter Aalbæk, der er tidligere nabo til Nelli Grigorian I Herfølge, rykker til Babberupvej og åbner udstillingen med en lille åbningstale kl. 11.00.

Der er gratis adgang til udstillingen og gratis parkering - og så byder Nelli Grigorian på et glas vin og lidt snacks til alle, der lægger vejen forbi.

De udvalgte kunstnere, der samles, er: Søren Heidemann, som dyrker sin kunst i form af malerier, akvareller, tegninger og skulpturer. Han flytter en del af sine produktioner fra sit atelier på Ejbyvej 10 C i Lille Skensved til Babberupvej.

Grethe Tranberg maler fabulerende billeder om dyr og mennesker i et frodigt samspil, der både er dramatisk og ekspressivt, men samtidig også i balance. I hendes malerkunst optræder engle med naturlighed i arketypiske tilstande i et moderne koloristisk sprog. Grethe Tranberg er inspireret af middelalderens billedsprog og Toscanas mytologiske væsner.

Jeff Ibbo er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi, og han har modtaget en række stipendier og udmærkelser. Han er medlem af flere kunstnergrupper.

Jeff Ibbo er en af de store, gamle veteraner inden for dansk kunst. Hans kunst har fundet vej til et hav af udstillinger - bl.a. en stribe af de censurerede udstillinger på Charlottenborg.

Han er især kendt for sin leg med det kropslige motiv, der er både minimalistisk og ekspressivt i sin helt egen stil.

Nelli Grigorian er autodidakt billedkunstner. Efter murens fald var der voldsom politisk uro i hendes hjemland Armenien (verdens første kristne land, påpeger Nelli Grigorian) og hun måtte flygte til Danmark sammen med sin mand og børn.

Hendes malerkunst udtrykker øjeblikkets billede af den sorg, angst og glæde, som hun har oplevet og oplever. Nelli Grigorian har mest dyrket malerkunst for at stimulere sin egen sjæl. Hun har deltaget i flere udstillinger, og hun er også tildelt Køge Kultur Fonds hæderslegat for sit talent - et legat, der blev overrakt af Hendes Højhed Prinsesse Alexandra (Prinsesse Benediktes datter).

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Krea Deluxe blev Årets virksomhed 2020
- Royal Unibrew indgår millionaftale med Tivoli
- Fri som fuglen
- Klezmerduo spiller til adventskoncert
- Borger- og erhvervsforeninger i kamp for Østbanen
- Klar til åbning af smørrebrødsbutik
- Ildsjæle pyntede byen
- Bare rolig - julen kommer også til Faxe i år
- Julekoncert i Kongsted Kirke
- Hold øje med julelågen og vind en præmie...
- Benjamin Kjær genvandt Danmarksmesterskabet
- 90 års fødselsdag
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst