Farvel til skolen på en meget anderledes måde

Torsdag 25. juni 2020 kl. 11:21

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Alternativ dimission på Hylleholt Skole

Faxe Ladeplads: Når man har gået i skole i 10 år, skal der siges farvel på en god måde - men hvordan gør man det, når Corona har lagt sin klamme hånd på hele verden og store forsamlinger er forbudt?

Vi laver da en drive-in-dimission, tænkte Hylleholt Skoles leder Linda Tadsen. Som tænkt, så gjort. Onsdag sidst på eftermiddagen kunne man derfor opleve et sælsomt syn på en del at sportspladsen tæt på skolen.

Der var talerstol på en lille scene. Foran scenen sad lærerne og kiggede ud mod alle afgangseleverne der sad på stole - med behørig afstand mellem hinanden. Og bag eleverne sad forældre, søskende og bedsteforældre i hver deres bil...

Lisbeth og Torben, der er forældre til Anna der gik ud af 9G, havde håbet på en helt normal dimission, hvor man også kunne få sagt farvel til alle de andre forældre, men når situationen er som den er, syntes de at det var et superflot arrangement.

Linda Tadsen holdt afskedstalen til eleverne, og bagefter var det de to klasselæreres tur. Morten og Carina greb det også alternativt an. De havde nemlig skrevet et vers til samtlige 42 elever. Vers der gav anledning til smil, latter og eftertænksomhed.

Supertale af Josefine

Eleverne ville ikke stå tilbage for lærerne, så Anton og Bertram holdt tale på vegne af 9.I og Josefine på vegne af 9.G - eller mest på egne vegne.

Hun leverede en fremragende tale. En tale der helt sikkert fik en tåre eller to frem i mange øjne.

- Tak Linda, fordi jeg fik lov til at komme her på den fantastiske Hylleholt Skole. Tak fordi du lod mig gå i 9.G. Tak til mine kammerater i klassen. Da jeg kom til klassen, betragtede I mig ikke som klassens tykke pige, men som mig. Som den jeg er. I har alle givet mig selvværd. Tak.

Josefinestale fik, fuldt fortjent, mange klapsalver og dyt i bilhornene med på vejen.

Herefter blev eksamensbeviserne overrakt - og så fik forældrene besked på at nu kunne de godt køre hjem, mens elever og lærere begav sig over til skolen hvor der stod en pølsevogn klar, så sulten kunne blive stillet.

Dessert var der også FLI - Faxe ladeplads Idrætsforening - havde nemlig valgt at give is til alle. Is leveret af en is-cykel. Den samme som man kan opleve køre rundt på byens strande denne sommer.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sommercafé i Haslev Kirke med højskolesang
- Få dit arrangement på hjemmesiden haslev150.dk
- Røveri i Haslev i går
- Novo Nordisk Fonden støtter Hylleholt-lærers udviklingsarbejde
- Helende sommermorgener i Terslev Kirke
- Ny chef for kommunens Center for Sundhed & Pleje
- Så kom juniorerne i gang i Rønnede Golfklub
- Fantastiske oplevelser til halv pris hele sommeren
- Sam’s Pizza - nyt spisested i Haslev
- Veras Verden fejrer 1 års fødselsdag i weekenden
- Hils på Linse Kessler i Boghuset i Faxe
- Torvedag i Haslev på lørdag
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst