Hemmelige agenter på spil i Faxe i weekenden

Tirsdag 23. juni 2020 kl. 09:56

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Agent 001 og 002 eskorterer Agent 01, alias Agent XX (i baggrunden) til spejderhuset

Der foregik mystiske ting i Faxe i weekenden. En stor flok hemmelige agenter var i aktion. Der var nok ikke mange der lagde mærke til det, for agenterne kunne blive usynlige.

Nu er der nok ikke mange der vil tro på det, men avisens udsendte så agenterne med egne øjne. Ja, i første omgang så han dem ikke, for da journalisten kom til spejderhuset på Rosenkildevej var der ingen agenter at se. De havde gjort sig usynlige.

Heldigvis gjorde de sig synlige, så de kunne løfte lidt af sløret for hvad det var der foregik - og det viste sig at være en flok spejdere. De yngste, dem der hedder Bævere. De skulle på lejr fra fredag til søndag, og her blev de kontaktet af den meget hemmelige agent 01, alias Agent XX.

Han havde brug for hjælp til at finde Fru Hansens Kogebog, for uden den kunne Bæverne ikke få boller som afslutning på lejren.

Derfor gik hele lørdagen på at uddanne bæverne til hemmelige agenter. To uddannede agenter - nr. 002 og 003 - stod for undervisningen, og det viste sig at Bæverne var særdeles lærenemme, så sidst på eftermiddagen indfandt Agent 01 sig i spejderhuset, for at udstede agentpas til alle.

Agent 01 var iklædt hættetrøje og sorte solbriller, for han måtte jo ikke genkendes. En enkelt bæver mente dog det var hans farfar - men det kunne jo ikke passe. En farfar er vel ikke hemmelig agent. Eller? det fandt man aldrig ud af.

Med udstedelsen af Agentpas, var det tid til pause. Et par voksne agenter gik i gang med at lave burgere, og de mange livlige og glade Bævere, viste journalisten hvor de sov om natten - nemlig i et stort telt.

- Kom og se hvor flot det er. Vi har ryddet op, sagde en af Bæverne. Og det var rigtigt. Det store telt var pænt og ryddeligt. Soveposerne lå nydeligt og et par bamser tittede frem nogle steder. Det var jo meget rart at have en at putte sig sammen med, når man nu skulle overnatte langt hjemmefra.

Om aftenen blev der hygget omkring bålet, og om søndagen var Bæverne, undskyld, de nyuddannede agenter klar til at gå i aktion for at finde Fru Hansens Kogebog.

Fra sædvanligvis velorienteret kilde forlyder det at kogebogen blev fundet, og tyven uskadeliggjort. Faxe blev igen et sikkert sted at opholde sig.

Hvis man har lyst til at blive Bæver, så er man meget velkommen. Man kan læse om dem på facebook. Søg efter Rollospejder.

Man kan også kigge forbi når de mødes og det er hver anden søndag i ulige uger fra kl. 10 til 13 i spejderhuset på Stationsvej i Faxe.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Krea Deluxe blev Årets virksomhed 2020
- Royal Unibrew indgår millionaftale med Tivoli
- Fri som fuglen
- Klezmerduo spiller til adventskoncert
- Borger- og erhvervsforeninger i kamp for Østbanen
- Klar til åbning af smørrebrødsbutik
- Ildsjæle pyntede byen
- Bare rolig - julen kommer også til Faxe i år
- Julekoncert i Kongsted Kirke
- Hold øje med julelågen og vind en præmie...
- Benjamin Kjær genvandt Danmarksmesterskabet
- 90 års fødselsdag
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst