Emmaus: Vild med vilje - som ringe i vandet

Torsdag 25. juni 2020 kl. 09:02

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Emmaus: Vild med vilje - som ringe i vandet
Vibeke Markussen, Anker Stidsen og Søren Musse inspicerer „ringe i vandet”

Emmaus: Vild med vilje - som ringe i vandet
Sådan så det ud, lige da man var begyndt at anlægge „ringe i vandet”
Haslev: Galleri Emmaus besluttede for ikke så længe siden, at man skulle være „Vild med vilje” - og udlægge et større stykke af haven, ud mod skolestien, til naturhave. En have med plads til flere vilde blomster, flere insekter og flere bier.

Men haven skulle være mere end det. Grethe Olsen, der er daglig leder, syntes også at der skulle være en kunsthave - en sten-spiral - som skal minde os om, hvor meget vi mennesker har brug for hinanden. Og ikke mindst, hvad der sker når vi giver det gode videre.

Der sker nemlig det, at det gode breder sig som ringe i vandet. Og de ringe har netop nu bredt sig ud over en del af naturhaven. Lige nu består ringene af stenbelægninger, men i løbet af efteråret tilplantes ringene.

Det er Musse Byg & Anlæg der har tegnet planen ud fra et oplæg fra en kunstner. Firmaet har nu udført arbejdet. Arealet er planeret og der er lagt bund og fliser - som ringe i vandet.

Anker Stidsen, der er frivillig medarbejder på Emmaus, fortæller at Søren Musse, indehaver af Musse Byg & Anlæg, kom med et særdeles godt tilbud, for at støtte den gode sag.

Når det hele nu er anlagt skal ringene plantes til, og her har Thymes Planteskole hjulpet til. Deres havedesigner har vederlagsfrit udarbejdet en plan for hvad der skal plantes, og hvornår.

- Og det bliver altså ikke lige nu der skal plantes. Det må vi vente med til efteråret, så planterne får de mest optimale betingelser for at klare sig, fortæller havedesigner Vibeke Markussen fra Thymes Planteskole.

En ting ligger dog fast, og det er at alle blomster og planter bliver i blålige nuancer - for det skal jo illustrere ringe i vandet.

Vibeke Markussen fortæller at der vil komme lavere stauder, prydgræsser, lavendel, katteurt, salvie og mange andre planter og blomster - i blålige nuancer.
Selv om der ikke kommer planter i ringene i vandet lige her og nu, så kan man sagtens se og forestille sig hvad det bliver til til næste år - og man er altså velkommen til at kigge ned i den vilde have, hvis man har lyst. Bare man behandler området pænt, understreger Anker Stidsen.

Man kommer ned til området ved at gå bagom Emmaus. Står man og kigger op mod hovedbygningen, skal man gå til venstre og umiddelbart herefter til højre. Herfra ned til tyskerkirkegården, hvor man drejer til højre og for enden af kirkegården til venstre - og så er man der...

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Krea Deluxe blev Årets virksomhed 2020
- Royal Unibrew indgår millionaftale med Tivoli
- Fri som fuglen
- Klezmerduo spiller til adventskoncert
- Borger- og erhvervsforeninger i kamp for Østbanen
- Klar til åbning af smørrebrødsbutik
- Ildsjæle pyntede byen
- Bare rolig - julen kommer også til Faxe i år
- Julekoncert i Kongsted Kirke
- Hold øje med julelågen og vind en præmie...
- Benjamin Kjær genvandt Danmarksmesterskabet
- 90 års fødselsdag
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst