Nu får Haslev sin helt egen strand

Onsdag 24. juni 2020 kl. 10:00

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Nu får Haslev sin helt egen strand
Der blev handlet hurtigt på onsdagens møde - allerede i denne uge får Haslev en strand...

Nu får Haslev sin helt egen strand
Mikkel Niess, BID Danmark
Måske lyder det lidt underligt, men det er altså sandt - sådan da - at Haslev nu får sin egen strand.

Men inden vi kommer til stranden, bør det fortælles at stranden er udsprunget af et projekt mellem BID Danmark, Faxe Kommune og Haslev Handelsstandsforening.

BID, der står for Business Improvement Districts, handler om at man skal samarbejde for at opnå resultater - og i denne sammenhæng handler det om at skabe mere liv i Haslev og skabe aktiviteter til glæde for såvel erhvervsliv som for byens borgere.

Det er BID Danmark der står for projektet, og det er indehaveren selv, Mikkel Niess, der leder projektet i Haslev. Gennem et års tid afholdes der månedlige møder, og når projektet i Haslev er slut, kommer turen til Faxe.

På mødet i sidste uge blev der talt om hvilke ting man kunne sætte i værk straks. Ting der ikke nødvendigvis ville koste en bondegård, men som ville kunne glæde mange.

På mødet deltog repræsentanter for erhvervslivet, foreninger og private personer - og mange forslag blev bragt på bane. Også et forslag om en stor sandkasse på torvet. Men når man nu skal tænke stort, så blev sandkassen hurtigt ændret til en strand.

Stranden anlægges nu

Kendetegnet for BID er at man skal handle hurtigt. Og det må man absolut sige at man gør i denne sammenhæng. For stranden bliver til noget. Nu.

Onsdag i denne uge bliver sandet leveret. Der lægges sandsække som afgrænsning og der bliver opstillet strandstole og nogle palmer - og vupti så har Haslev sin helt egen strand.

Det kræver naturligvis en stor indsats at „anlægge” stranden, men på mødet meldte der sig frivillige nok, til at det kan lade sig gøre - så stranden bliver indviet fredag den 26. juni kl. 16.00.

Foruden sandet og strandstolene vil der være legeredskaber så børnene rigtigt kan boltre sig i sandet - mens mor og far, eller bedsteforældrene kan slænge sig i strandstolene, og måske nyde en kold fadøl fra Centrum Pubben.

På mødet blev der også aftalt at når man nu har en strand, så skal der også være guldgravning for børnene. Så lørdagene den 11. og 25. juli mellem kl. 11 og 13 bliver der gemt guldmønter i sandet, og finder man - børnene - tre guldmønter, så kan de veksles til slush ice som Centrum Pubben søger for.

BID findes over hele verden, men vil du læse om BID Danmark så klik ind på biddanmark.dk

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Krea Deluxe blev Årets virksomhed 2020
- Royal Unibrew indgår millionaftale med Tivoli
- Fri som fuglen
- Klezmerduo spiller til adventskoncert
- Borger- og erhvervsforeninger i kamp for Østbanen
- Klar til åbning af smørrebrødsbutik
- Ildsjæle pyntede byen
- Bare rolig - julen kommer også til Faxe i år
- Julekoncert i Kongsted Kirke
- Hold øje med julelågen og vind en præmie...
- Benjamin Kjær genvandt Danmarksmesterskabet
- 90 års fødselsdag
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst