Liv og glade børn i nyt spisested i Faxe Ladeplads

Onsdag 24. juni 2020 kl. 09:09

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Der er sikkert ikke ret mange af de kommende gæster på Café Hjortholm, der sætter sig med ryggen til havudsigten - og det er nok heller ikke ret tit, restauratørerne Victor Pedersen, Liv Pedersen og Astha Pedersen får tid til det. Foto: Claus Rasmussen

Strandcafé: Liv Pedersen fra Frederiks Villa i Faxe Ladeplads kaster sig over endnu et projekt og åbner snart Café Hjortholm sammen med sønnen Victor og datteren Astha.

I mange år dannede Strandvejen 80 rammen om Restaurant Hjortholm, og nu varer det ikke længe, før man igen kan få stillet både sult og tørst, mens man nyder panoramaudsigten over Faxe Bugt.

Michael Thimgaards renovering af den slidte ejendom fra 1934 er snart færdig, og der er især tre personer, der glæder sig til savsmuld og malerklatter er væk, og de sidste aftaler og tilladelser på plads.

Så kan Liv Pedersen, sønnen Victor og datteren Astha nemlig endelig slå dørene op til Café Hjortholm, og lige nu satser de på, det bliver i midten af juli.

- Det er sjovt at skulle arbejde i Faxe Ladeplads, hvor vi er vokset op. Og da vi så Hjortholm første gang, var vi ikke i tvivl, siger Victor Pedersen.

Han bor i dag i Næstved, og Astha Pedersen er flyttet til København, men nu får de altså igen deres arbejdsgang i Faxe Ladeplads. Og det bliver netop de to søskende, der kommer til at stå i spidsen for den nye strandcafé, mens Liv Pedersen fortsat vil lægge hovedvægten af sine kræfter i den kombinerede butik og café Frederiks Villa, som hun har drevet i 11 år.

- Det bliver primært Astha, der kommer til at stå for cafeen udadtil, mens jeg står for køkkenet. Og så får vi et samarbejde med Frederiks Villa og Mad Synergi. Vi skal hjælpe hinanden lokalt. Det er meget vigtigt for os, siger Victor Pedersen.

Klassisk med et twist
De tre nye restauratører håber at kunne tyvstarte med åbning af et ishus allerede om et par uger, og der er flere tiltag i støbeskeen til både badegæster og cykelturister.

- Vi laver et udendørs område til fri afbenyttelse, hvor man kan komme og oplade sin telefon, og der bliver også et depot, hvor man kan få pumpet cyklen, siger Victor Pedersen, der er klar med mad og drikke til de forbipasserende.

- Vi tilbyder en strandmenu, som man kan tage med - måske en grillet sandwich og nogle håndskårne pommes frites, siger han.

Menukortet i selve cafeen er endnu ikke helt på plads, men der bliver formentlig mulighed for at sætte tænderne i burgere, tarteletter og smørrebrød.

- Det bliver klassiske retter, men med et moderne twist. Og så skal cafeen også være et sted, hvor man kan gå hen og få en spændende drink, siger Astha Pedersen og bliver suppleret af sin bror.

- Det skal være et sted for både ældre, unge og børnefamilier. Så vi kommer ikke til at ligge i den dyre ende, siger Victor Pedersen, der håber, at både turister og lokalbefolkning vil tage stedet til sig.

- Der ligger jo 600 sommerhuse lige her bagved. Men det skal være et samlingssted for hele byen, og vi vil for eksempel arrangere vinsmagninger, live-musik eller have besøg af gæstekokke, siger han.

Hygge på tagterrassen
En anden nyskabelse på det genoplivede spisested er en stor tagterrasse med en imponerende havudsigt.

- Og det bliver virkelig et sted, hvor man kan sidde og hygge sig med god mad og live-musik, siger Victor Pedersen.

Udsigten kan også nydes fra det udendørs område foran cafeen, og alt i alt får Familien Pedersen plads til cirka 150 gæster på Hjortholm, der bliver indrettet med blandt andet en større spiseafdeling, en mere tilbagelænet lounge, et mødelokale og endda en ferielejlighed på første sal.

- Der er 60 pladser indendørs, og hvis det drejer sig om selskaber, kan der være lidt flere, siger Astha Pedersen, der glæder sig over, at der allerede er gang i bookingerne.

Om sommeren vil den nye café være åben på daglig basis, men resten af året bliver det kun i weekenderne eller i forbindelse med selskaber og arrangementer.
Du kan følge med på de sociale medier ved at søge på Cafe Hjortholm.

Af Claus Rasmussen

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Krea Deluxe blev Årets virksomhed 2020
- Royal Unibrew indgår millionaftale med Tivoli
- Fri som fuglen
- Klezmerduo spiller til adventskoncert
- Borger- og erhvervsforeninger i kamp for Østbanen
- Klar til åbning af smørrebrødsbutik
- Ildsjæle pyntede byen
- Bare rolig - julen kommer også til Faxe i år
- Julekoncert i Kongsted Kirke
- Hold øje med julelågen og vind en præmie...
- Benjamin Kjær genvandt Danmarksmesterskabet
- 90 års fødselsdag
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst