Paraplyen fyldte 15 år i sidste uge

Onsdag 24. juni 2020 kl. 08:45

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Kaffe, lagkage og hyggeligt samvær - Paraplyen fyldte 15 år

Haslev: Under normale omstændigheder havde Café Paraplyen i Vestergade med garanti fejret sin 15 års fødselsdag med et brag, men Corona-situationen gjorde festdagen lidt mere afdæmpet.

Men selv om fødselsdagen altså blev fejret under lidt mere ydmyge forhold, så er det altid et sted, hvor man føler sig godt tilpas, når man dukker op. Også denne tirsdag hvor der blev serveret kaffe og lagkage - og hyggeligt samvær.

Paraplyens leder Anette Hougaard, fortæller at værestedet er kommet nogenlunde godt gennem Corona-krisen. Man måtte, i lighed med stort set alt andet, lukke helt ned i en periode, men ikke for mad ud af huset. Her oplevede Paraplyen en meget stor stigning, så selv om man ikke kunne spise i Paraplyen, behøvede ingen at sulte.

Efter en periode åbnede man for morgenmad et par timer hver dag, og det var noget de daglige brugere satte stor pris på, for netop fællesskabet er det der betyder allermest - så alle mødte op præcist kl. 9 og blev der til der til lukketid kl. 11.

Herefter skulle der gøres rent og afsprittes inden man igen kunne åbne et par timer om eftermiddagen til en kop kaffe.

Nu begynder man så igen at tilbyde et godt måltid mad midt på dagen, nemlig mandage, tirsdage, torsdage og fredage - mens man venter lidt endnu med at holde åbent for spisning onsdag, hvor det altid har været om aftenen.

- Det kræver meget af de frivillige her under Corona-krisen, fortæller Anette Hougaard - for der skal gøres rent hele tiden, ligesom maden skal serveres for hver enkelt bruger. Man må ikke selv hente maden ved lugen. Men vi klarer det. Der er mange gode frivillige.

Faktisk er der omkring 45 frivillige medarbejdere tilknyttet Paraplyen - og dertil kommer Anette som daglig leder, Britta Nielsen som souschef, Per Lissau som kok og Heidi Jappe, rengøring.

Udover det daglige samvær, den daglige rådgivning tilbyder Paraplyen også, i samarbejde med KFUMs Sociale Arbejde, økonomisk rådgivning af eksperter. „På fode igen” hedder det.

Omkring juridisk rådgivning samarbejder man også med KFUMs Sociale Arbejde. Her kaldes projektet „Råd til Ret” - og også her er det frivillige eksperter der rådgiver.

Hvis du skulle få lyst til at holde op med at ryge, så kan Paraplyen også hjælpe. Her er det Anette og Britta der sørger for at få folk til at stoppe. Og det er de faktisk rigtig gode til.

Ikke mindre end 60% af dem der foreløbig har været gennem et rygestopkursus, er helt stoppet. Det er tal kun meget få kan prale af - og så er det oven i købet helt gratis, også den medicin man eventuelt skal have i en overgangsperiode.

Om Paraplyen
Café Paraplyen ligger på Vestergade 4 i Haslev.
Café Paraplyen er tilsluttet KFUMs Sociale Arbejde i Danmark.
Paraplyen ledes af en styregruppe der består af Hans Elverdam - Ellen Faber Jørgensen - Connie Beier (formand) og Karen Bryld.
Formålet er bl.a. at være et kontakt- og omsorgssted for mennesker i særlige livssituationer, det være sig misbrugsproblemer, psykiske eller sociale vanskeligheder.
At skabe et alkohol- og stoffrit miljø, der er åbent for alle og at inddrage mennesker i et fællesskab.
paraplyen-haslev.dk

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Haslev Bios forpagter stopper på søndag
- Krea Deluxe blev Årets virksomhed 2020
- Royal Unibrew indgår millionaftale med Tivoli
- Fri som fuglen
- Klezmerduo spiller til adventskoncert
- Borger- og erhvervsforeninger i kamp for Østbanen
- Klar til åbning af smørrebrødsbutik
- Ildsjæle pyntede byen
- Bare rolig - julen kommer også til Faxe i år
- Julekoncert i Kongsted Kirke
- Hold øje med julelågen og vind en præmie...
- Benjamin Kjær genvandt Danmarksmesterskabet
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst