Faxe er i superligaen når det gælder sikker trafik

Onsdag 17. juni 2020 kl. 10:33

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Faxe er i superligaen når det gælder sikker trafik
Arkivfoto fra et af kommunens tiltag for sikker trafik, nemlig temadag for 9. og 10. klasserne

For fjerde år i træk er Faxe Kommune regional vinder i årets skoletrafiktest. Faxe Kommune opnåede 81 ud af 100 point i den test, som Rådet for Sikker Trafik laver en gang om året.


I dette års Kommunernes Trafiktest fik Faxe Kommune et enkelt point færre end sidste år, men resultatet er et fint udtryk for, at kommunen fastholder og hele tiden finjusterer indsatsen for at gøre børn og unge mere sikre i trafikken.

94 kommuner har deltaget, og Aabenraa blev vinder med 97 ud af 100 mulige point.

Faxe Kommune har blandt andet temadage om trafik, og skolerne deltager i diverse kampagner, for eksempel Alle Børn Cykler-kampagnen.

Der er også en årlige temadag for 9.-10. klasserne, hvor der er besøg af en ambassadør for Sikker Trafik LIVE, som selv har været involveret i en alvorlig ulykke. Ambassadøren fortæller sin personlige historie, hvordan ulykken skete, hvordan den kunne være undgået og om at skulle leve et andet liv, end man have forestillet sig. På temadagen er politiet til stede og fortæller blandt andet om færdselsregler, fart, stoffer, spiritus og der er mulighed for at sidde i en lastbil of få læring om lastbilernes blinde vinkler ved højresving.

Der bliver også afholdt cyklistkurser for alle 5. klasser. Kurset indeholder forskellige øvelser på cykel, læring om blinde vinkler på lastbiler samt deres bremselængde.

- Det er godt gået. Skolerne og de engagerede lærere kan godt klappe sig selv på skulderen og være stolte. Fokus på trafiksikkerhed helt fra begyndelsen af skoletilværelsen og indtil de går ud af 9. eller 10. klasse er vigtigt. Trafiksikkerhed er ikke noget, børnene lærer én gang for alle i 0. klasse, når de får et gå-bevis. Det skal øves hele skolelivet, og det er noget, de skal tale om jævnligt. Og det gør de, siger Mikkel Dam, formand for Børn & Læringsudvalget.

Ud over engagerede færdselskontaktlærere på skolerne, som er med til at prioritere trafiksikkerheden højt i undervisningen, har trafiksikkerhed også byrådets opmærksomhed.

Byrådet prioriterer 500.000 kroner til puljen til trafikhandlingsplanen, ligesom der er afsat fire millioner kroner om året til nye cykelstier. I øjeblikket er kommunen i gang med at lave cykelsti på Maglemosevej i Haslev, så eleverne på Nordskovskolen har en mere sikker vej til skole.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sommercafé i Haslev Kirke med højskolesang
- Få dit arrangement på hjemmesiden haslev150.dk
- Røveri i Haslev i går
- Novo Nordisk Fonden støtter Hylleholt-lærers udviklingsarbejde
- Helende sommermorgener i Terslev Kirke
- Ny chef for kommunens Center for Sundhed & Pleje
- Så kom juniorerne i gang i Rønnede Golfklub
- Fantastiske oplevelser til halv pris hele sommeren
- Sam’s Pizza - nyt spisested i Haslev
- Veras Verden fejrer 1 års fødselsdag i weekenden
- Hils på Linse Kessler i Boghuset i Faxe
- Torvedag i Haslev på lørdag
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst