Tyvstart på Haslevs 150 års byjubilæum

Onsdag 17. juni 2020 kl. 08:46

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Tyvstart på Haslevs 150 års byjubilæum
Nu kan vi ikke vente længere, corona eller ej. Vi er gået i gang med den store Haslev 150 års fejring, fortæller Peter Arendt fra Haslev Kirke.

I august udkommer Marianne Rimmen Raasteds bog Haslevbilleder, men allerede nu hænger, i Haslev Kirkes glashus, ti nye fotoopsatser med billeder og tekster fra bogen.

I Haslev Kirkes kirkehus hænger yderligere to mindre udstillinger. Dels en om Haslev Sygehus og dels en udstilling med titlen „Tid krydser Rum” hvor man har taget Haslevbilleder fra før og nu og sat dem sammen til ét billede.

Udstillingen i Glashuset kan ses i kirkens åbningstid, som lige nu er alle hverdage 10-14. Udstillingen i Kirkehuset kan ses i kirkekontorets åbningstid tirsdag til fredag 9-12.30. Der tages forbehold for eventuelle kirkelige handlinger og andre aktiviteter i kirke eller i kirkehus.

Det er alle tiders chance for at blive klogere på sin by, ikke mindst for alle, der ikke har levet hele deres liv i byen, men også indfødte haslevitter vil nyde at se billeder fra det, der var engang.

Haslev Kirkes glashus er oplagt til en sådan udstilling, både fordi kirken ligger centralt, og fordi glashuset har åbent dagligt og ikke mindst, fordi glashuset danner flotte rammer med godt lysindfald for en sådan udstilling.

Udstillingen er arrangeret af Faxe Kommunes Arkiver. Senere på året går Faxe Kommune sammen med Haslev Kirke om tre musikarrangementer, der skal markere byens 150 års fødselsdag.

Fredag den 14. august kl. 19.30 er der koncert med kommunens eget professionelle Ensemble Storstrøm. Ved denne koncert vil der være release på bogen Haslevbilleder.

Fredag den 25. september - på kulturnatten - vil der være to musikarrangementer: kl. 19.00 vil et stort mobilt klokkespil akkompagnere fællessange fra omkring 1870 og kl. 20.00 vil 15 blæsere og strygere fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium spille klassisk musik fra samme periode.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Generalforsamling og indslag om Coast Sarfari
- Kom med til en gudstjeneste - helt ude i skoven
- Skal du ikke have et hold med i Stafet for Livet?
- Vellykket håndboldskole
- Populær lokalbetjent stopper i Faxe Kommune
- Se de smukke fotografier fra bogen „Tågen Letter”
- Verdensmål Udvalget kommer med anbefalinger
- Simon fra Haslev er udtaget til landsholdet
- Torvedag i Haslev på lørdag
- Faxe Tennisklub i fem finaler
- Grafik af Torben Søborg på Haslev Bibliotek
- Rivierafesten blev en stor succes