En sejr for den sunde foruft

Onsdag 3. juni 2020 kl. 13:54

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

En sejr for den sunde foruft
Indlæg af:
Eli Jacobi Nielsen
Gruppeformand, DF, Faxe
Prins Buris Vej 19
4653 KariseEt flertal i TMU (Teknik- og miljøudvalget/red) vedtog d. 28-5-2020 et forslag fra DF om en tilføjelse til proceduren for sporstofundersøgelser, idet den tidligere formulering om at undersøgelserne skal afklare hvorvidt ejendommens udledning når frem til den målsatte recipient, nu tilføjes en sætning: „Såfremt dette ikke er tilfældet, tilbagekaldes påbuddet, med henvisning til Spildevandsbekendtgørelsens §35 stk 2” - idet det ikke er dokumenteret at udledningen belaster den målsatte recipient.

Dette har betydning for de mange ejendomme der har stor afstand til vandløbet, hvor man tidligere stædigt har fastholdt at blot der kunne påvises en topografisk forbindelse skulle påbuddet opretholdes, også selvom der skulle en mellemstor tsunami til for at skubbe udledningen frem til vandløbet.

Udledningen forsvinder selvfølgelig ikke, den nedsiver til jord, gennem utætte dræn eller grøfter, men påbud skal som bekendt alene udstedes for at beskytte miljøet i vandløb og søer.

I vejledningen til Spildevandsbekendtgørelsen hedder det fortsat „ingen ejendom har krav på en ret til at forurene i et eller andet ubestemt, mindre omfang” - det klinger hult og hyklerisk at den beskedne udledning fra en septiktank på en ejendom med to-tre beboere, flere kilometer fra et vandløb, er et alvorligt miljømæssigt problem, mens eksempelvis de 22.000 m3 urenset spildevand der alene i 2020 er udledt fra rensningsanlægget i Levetofte er helt acceptabelt, blot fordi der foreligger et stykke papir med en udledningstilladelse!

Beslutningen i TMU d. 28/5 er en kærkommen sejr for den sunde fornuft.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Lokale skal byde på opgaver på Femern
- Farlig følelse af Faxe
- Den gode hyrde
- E-sport i HTT??!!
- Trafikal infrastruktur - et spørgsmål om byudvikling
- Østbanen renoveres måske ikke
- Magtfuldkommenhed og rønnebær
- Vi vil indbyde til borgermøde om solceller
- Tunnelanlæg i Karise - tanker om magtfuldkommenhed
- Miljøstyrelsen går soleklart imod byrådsmedlemmernes beslutning
- Omfattende analyse af folkeskolen er nødvendig
- Åbent brev til borgmesteren: Hvad mon dronningen vil sige?
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst